Recept voor een heerlijke vegan worteltaart met cashew crème

De allerlekkerste worteltaart ooit!

Sanne van Rooij is gek op lekker, gezond en vooral vegan eten. Ze is eigenaresse van Living te Green Life waar ze vegan recepten, reviews en hotspots deelt. Voor BEDROCK selecteert ze de lekkerste recepten die je nu meteen thuis kunt maken. Deze keer delen we een heerlijk recept voor worteltaart met cashew crème.

Ingrediënten worteltaart

  • 250 gram geraspte wortel (3 grote wortels)
  • 130 gram amandelmeel
  • 8 medjool dadels of 12 gewone dadels
  • 50 gram walnoten
  • 80 gram kokosrasp
  • 2 eetlepels kaneel
  • optioneel: 1 eetlepel kokosbloesemsuiker

Ingrediënten cashewnoten crème

  • 180 gram raw cashewnoten (geweekt)
  • 1 eetlepel citroensap
  • 1 eetlepel sinaasappelsap
  • 1 eetlepel gesmolten kokosolie
  • 3 medjool dadels

Bereidingswijze

Meng in je keukenmachine de amandelmeel samen met de dadels en de kokosrasp tot je een dikke pasta hebt. Voeg daarna de rest van de ingrediënten toe en mix nog 1 minuut. Smeer je bakblik in met een beetje kokosolie en schep de carrot cake mix erin, druk goed aan en zet deze vervolgens in de koelkast.
Om de cashewnoten creme te maken, week je de cashewnoten eerst 2 uur. Giet het water na 2 uur weg en schep de noten in je keukenmachine. Voeg dan de overige ingrediënten toe en meng tot je een gladde crème hebt. Schep deze bovenop je carrot cake en zet het bakblik een half uurtje in de vriezer. Strooi er voor het opeten een beetje kokosbloesemsuiker en kaneel overheen en geniet!