Verrassend recept: soep met miso, kombu, tofu & edamame

4 porties als maaltijdsoep, 8 pories als voorgerecht

SLA deelt een aantal van de populaire recepten uit hun kookboek met BEDROCK. Deze week delen we een recept voor een heerlijke misosoep. De soep bevat lastige ingrediënten, maar als je die eenmaal in huis hebt, staat de soep binnen een paar minuten op tafel!

Ingrediënten

  • 10 cm kombu
  • 3-4 gedroogde shiitake
  • 2 el zeewiervlokken
  • 4 el witte misopasta
  • 100 g zijdetofu
  • 100 g bevroren gepelde sojabonen (edamame)

Misosoep is, in al zijn simpelheid, een van mijn lievelingssoepen. Licht en supersmaakvol, net als een goede kop bouillon. In een handomdraai staat hij op tafel, je hoeft alleen de juiste ingrediënten in huis te hebben.

Breng een liter water aan de kook met de kombu en de gedroogde shiitake en laat dit 15 minuten op laag vuur sudderen.Voeg dan de zeewiervlokken, witte misopasta, zijdetofu en sojabonen toe. Laat dit nog 5 minuten op laag vuur koken en je soep is klaar.

Recept uit het kookboek van SLA, geschreven door Ida de Haart.