Havermoutpannenkoeken met cherries on top

Heerlijk ontbijtje voor 2 personen

Elke week delen we een verrassend recept uit het kookboek van Havermoutje. Deze week: lekkere én gezonde havermoutpannenkoeken met kersen. Oh la la…

Benodigdheden

  • keukenmachine
  • koekenpan

Ingrediënten

  • 70 g havermout
  • 100 g havermeel
  • 150 ml sojamelk
  • 7 kersen, zonder pit
  • 10 gedroogde cranberry‘s
  • 10 blauwe rozijnen
  • 1 ei
  • 1 eiwit
  • 1 tl kaneel
  • 2 el kokosolie

Zo maak je het

  1. Doe alle ingrediënten, behalve de kokosolie, in de keukenmachine.
    Mix kort totdat alles fijngemalen is. Als het goed is
    heb je nu een smeuïg beslag. Is het beslag te dun, dan kun je
    er wat havermeel bij doen. Is het beslag te dik, dan kun je er
    nog wat sojamelk aan toevoegen.
  2. Zet vervolgens de koekenpan op middelhoog vuur en doe er
    1 eetlepel kokosolie in. Schep de helft van het beslag in de
    pan en verdeel het goed over de bodem.
  3. Bak de pannenkoek totdat deze aan beide kanten lichtbruin is.
    Herhaal met de andere helft van het beslag. Neem de tijd om te genieten van dit heerlijke ontbijtje!