Blauwe bessen havermout met pecannoten

Recept voor 1 persoon

Elke week delen we een verrassend recept uit het kookboek van Havermoutje. Deze week een blauwe bessen havermout met pecannoten. Super gezond! Blauwe bessen zijn met hun vele antioxidanten supergezonde vitaminebommetjes. Wij kunnen er geen genoeg van krijgen en gooien ze het liefst overal in!

Benodigheden

  • steelpannetje

Ingrediënten

  • 50 g havermout
  • handje blauwe bessen (vers of diepvries)
  • 1 tl (bloemen)honing
  • 200 ml sojamelk
  • 1 el gedroogde cranberry‘s
  • 1 el pecannoten

Zo maak je het

  1. Prak driekwart van de blauwe bessen fijn en doe het met de honing in een pan. Breng aan de kook en laat pruttelen tot het mengsel een jamstructuur heeft. Schenk dit in een mok.
  2. Breng de havermout met de sojamelk in een (andere) pan aan de kook. Laat 10-15 minuten zachtjes koken en roer regelmatig door. Voeg halverwege de cranberry‘ s toe.
  3. Schenk de havermout op de blauwebessenjam.
  4. Garneer met de overgebleven blauwe bessen en met
    de pecannoten.