Lekker zoet én gezond: vegan banaan- walnotenmuffins

Recept voor 8-9 stuks

SLA deelt een aantal van de populaire recepten uit hun kookboek met BEDROCK. De voorwaarde: binnen 30 minuten op tafel. Groen, makkelijk, gezond en bovenal super lekker.

Ingrediënten

  • 125 g kikkererwtenbloem
  • 1⁄2 tl bakpoeder
  • 1⁄4 tl baksoda
  • 1 snufje zeezout
  • 60 g havermout + extra voor garnering
  • 3 bananen
  • 90 g ahornsiroop
  • 70 g havermelk
  • rasp van 1 sinaasappel
  • 1⁄2 vanillestokje, merg er uitgeschraapt
  • 1 el citroensap
  • 5 el olijfolie
  • 5 el zonnebloemolie
  • 75 g walnoten

Onze banaan- & walnotenmuffins zijn lekker smeuïg en blijven minstens vier dagen lekker na het bakken. Ik vries ze in en eet ze als ontbijt of tussendoortje!

Verwarm de oven voor op 180 °C. Gebruik papieren muffinvormpjes om de muffins in te bakken. Je moet deze wel even in een muffin- of cupcakeblik zetten.

Doe kikkererwtenbloem, bakpoeder, baksoda, zeezout en havermout in een mengkom en roer dit met een spatel even goed door elkaar. Pel de bananen, snijd ze in plakjes en doe ze samen met ahornsiroop, havermelk, sinaasappelrasp, vanillemerg en citroensap in de keukenmachine. Laat deze 1 minuut aanstaan, tot de bananen gepureerd zijn. Schenk nu langzaam, terwijl de keukenmachine draait, de olijfolie en zonnebloemolie bij het bananenmengsel en schenk deze daarna in de mengkom. Spatel alles nu goed door elkaar en voeg als laatste de gehakte walnoten toe.

Vul de muffinvormpjes tot 0,5 cm onder de rand en doe er een beetje havermout overheen. Bak de muffins 20 tot 30 minuten in de voorverwarmde oven. Ze zijn gaar als je er met een satéstokje in prikt en dit er schoon uit komt.

Recept uit het kookboek van SLA, geschreven door Ida de Haart.