Chai havermout met een heerlijk kruidige smaak

Uit het kookboek van Havermoutje

Elke week delen we een verrassend recept uit het kookboek van Havermoutje. Deze week is de chai havermout aan de beurt. Chai is het Indiase woord voor thee. Wij bedoelen er die pittige Indiase kruidenthee (masala chai in het Indiaas) mee. Het geeft je havermout een heerlijk kruidige smaak.

Benodigdheden voor 1 persoon

  • steelpannetje
  • zeef

Ingrediënten

  • 50 g havermout
  • 1 el chaikruiden
  • 200 ml water
  • 50 ml amandelmelk
  • 4 Asphikan dadels, zonder pit, in stukjes
  • handje gedroogde cranberry‘s
  • 1 tl kokosbloesemsuiker
  • 1 tl kokosrasp

Zo maak je het

Doe de chaikruiden met het water in een pan. Laat 15-20 minuten zachtjes koken. Alle magische chaikrachten zullen vrijkomen. Roer regelmatig door. Zeef de chaikruiden uit het water en voeg de havermout, amandelmelk, dadels en cranberry‘s toe aan het water. Laat dit opnieuw 10 minuten koken totdat het water goed door de havermout is opgenomen. Schep de havermout in een kom. Bestrooi de havermout voor een zoete touch met de kokosbloesemsuiker en garneer met de kokosrasp. Genieten!