Een heerlijk recept voor een healthy bounty (ideaal voor Pasen!)

Zo bereid je binnen no-time een gezonde vegan bounty

Sanne van Rooij is gek op lekker, gezond en vooral vegan eten. Ze is eigenaresse van Living te Green Life waar ze vegan recepten, reviews en hotspots deelt. Voor BEDROCK selecteert ze de lekkerste recepten die je nu meteen thuis kunt maken. Deze keer: een heerlijke healthy vegan bounty.

Ingrediënten

  • 50 gram kokosrasp
  • 1 theelepel koekkruiden
  • 5 zachte, zoete dadels
  • 40 gram pure chocolade zoals Tony Chocolonely

Bereiding

Doe de dadels en de kokosrasp in je blender of je keukenmachine en mix tot je een plakkerig mengsel hebt. Haal het kokos- en dadelmengsel eruit en doe dit in een bakje en voeg hier de koekkruiden bij. Roer en kneed dit goed door elkaar.

Vorm de bounty’s en zet deze, op een met papier bekleed, schoteltje 10 minuutjes in de vriezer. In de tussentijd maak je de chocolade laag door de pure chocola te smelten in een klein pannetje. Giet de gesmolten chocola over de bounty of doop de bounty erin. Zet ze daarna nog eventjes terug in de vriezer zodat de chocolade goed hard is. Bewaar vervolgens in een bakje in de koelkast.