Een makkelijk recept voor heerlijke hummus met zoete aardappel, kurkuma & honing

Recept voor 500 gram, 4 personen

Je hebt een succesvolle carrière, oneindig veel vrienden, wekelijkse borrels en feestjes én je wil het liefst drie keer per week sporten. Dan schiet de gezonde maaltijd er soms bij in. Daarom vroegen wij SLA een aantal van de populaire recepten uit hun kookboek met ons te delen. De voorwaarde: binnen 30 minuten op tafel. Groen, makkelijk, gezond en bovenal super lekker.

Ingrediënten

  • 240 g kikkererwten uit pot (uitgelekt)
  • 2 el kokosolie
  • 200 g zoete aardappel
  • 2 el honing
  • 1 el kurkumapoeder
  • 1 el komijnzaad
  • 1 sjalotje
  • 1 teentje knoflook
  • 1 tl zeezout
  • 1 snufje versgemalen peper

Laat de kikkererwten uitlekken in een vergiet. Verwarm de oven voor op 220 °C (200 °C heteluchtoven) en smelt de kokosolie op laag vuur.

Schil de zoete aardappel en snijd deze in stukjes van gelijke grootte. Doe de zoete aardappel samen met honing, kurkuma, komijnzaad en gesmolten kokosolie in een kom en meng dit even goed. Doe dit vervolgens op een met bakpapier beklede ovenplaat en gaar dit ongeveer 10 minuten in de oven tot de zoete aardappel zacht is. Laat vervolgens afkoelen.

Doe de zoete aardappel met het vrijgekomen vocht en de rest van de ingrediënten in de keukenmachine en laat deze draaien tot de hummus glad is. Lekker met wat verse koriander.

Recept uit het kookboek van SLA, geschreven door Ida de Haart.