Alrik de Jong
Alrik de Jong Reizen 11 dec 2018
Leestijd: 3 minuten

12 minder bekende bestemmingen die je echt eens moet bezoeken

Niets zo opruimend voor je geest als reizen. Vooral in gebieden met veel natuur en weinig toeristen. Ter inspiratie hebben we een aantal bestemmingen voor je op een rij gezet. Go! https://www.instagram.com/p/CFvSnvBhIXP/

Canada – Banff National Park

Prachtige meren, bergen en bossen zo ver als je kunt kijken. Dit gigantische nationale park heeft meerdere hotspots, dus je kunt hier gerust een aantal dagen verblijven. Canada is betoverend mooi.

Chili – Atacama Woestijn

De Atacama Woestijn in Chili is de droogste plek op aarde. Dat betekent niet dat water hier helemaal geen rol speelt. Hier zijn namelijk ook de hoogste geisers ter wereld te vinden.

Argentinië – Iguazú watervallen

Fabuleus stukje natuur. De watervallen zijn ook eenvoudig vanuit Brazilië te bezoeken.

Wil je reizen maar heb je weinig tijd? Word zen tijdens een mini-roadtrip naar Frankrijk

Guatemala – Tikal National Park

Prachtige ruïnes en tempels aan de voet van de jungle. De jungle en het uitzicht zijn vooral ‘s nachts fenomenaal bij het unieke maanlicht.

IJsland – Vatnajökull

Voor wie niet de tropen in wil, maar zich wel wil vergapen aan indrukwekkende landschappen (ijsformaties en gletsjers) en actief de natuur wil verkennen (te voet, op toerski’s of met een boot).

India – Bandhavgarh National Park

De meeste safari’s gaan naar het oosten van Azië, Afrika of Zuid-Amerika. Maar vergeet India niet: het Bandhavgarh National Park is dé plek om tijgers te spotten. Sowieso een rustgevend natuurgebied, voor Indische begrippen.

Madagaskar – Ranomafana National Park

De natuur in Madagaskar vormt een mix van Azië’s mysterieuze en Afrika’s bontgekleurde landschappen. Bijzondere natuurgebieden, zeldzame planten en dieren en merkwaardige bezienswaardigheden kenmerken het landschap van Madagaskar tijdens een rondreis.

Oman – Musandam

‘In Musandam leven meer dolfijnen dan mensen’, zeggen ze. Ook schildpadden komen er in grote getale voor. Verrassende reisbestemming, waar ook buiten het water genoeg te beleven valt.

Rwanda – Virunga National Park

Heb je de droom om gorilla’s in het wild te zien? Dan is er geen betere plek op aarde dan het Virunga National Park in Rwanda. Ook vulkaanhiken is hier een must.

Seychellen

Iedereen kent de eilandengroep van naam. Maar wie kan vertellen waar de eilanden liggen? Voor alle duidelijkheid: in de Indische oceaan, ten noordoosten van Madagaskar. Dit is dé ultieme luxe eilandbestemming waar iedereen van droomt maar (bijna) niemand naartoe gaat.

Tanzania – Ngorongoro

‘s Werelds grootste krater, actieve vulkanen en een fantastische spot voor een safari. Niet de meest onbekende bestemming, maar ook niet overwoekerd door toerisme.

Zimbabwe – Victoria Watervallen

Ja, de doorgewinterde reiziger weet het: de Victoria Watervallen liggen in Zimbabwe én Zambia, twee landen met een door velen nog onontdekte schoonheid. Hier kun je wellicht wel de mooiste boottochten op aarde maken.

Meer lezen van Bedrock Travel?

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Vegan kookinspiratie nodig?

Schrijf je in voor de mailing en ontvang BEDROCK's Grote Vegan Kookboek plús elk weekend de best gelezen artikelen 🌿

Reageer op artikel:
12 minder bekende bestemmingen die je echt eens moet bezoeken
Sluiten