Monique van den Boomen
Monique van den Boomen Betere wereld 19 apr 2016
Leestijd: 3 minuten

10 adembenemende reiservaringen voor op je bucketlist

Er staan nog zoveel dingen op je bucketlist en er komen steeds nieuwe dingen bij. BEDROCK geeft je 10 reiservaringen om nu meteen toe te voegen aan die steeds groter wordende lijst.

10 reiservaringen voor op je bucketlist

1. Loop over het water in Salar de Uyuni, Bolivia

De zoutvlaktes van Salar de Uyuni waren ooit een grote zee. Nu is het ‘s werelds grootste zoutvlakte. Het landschap zorgt ervoor dat het net lijkt alsof je over water loopt wat voor bijzondere foto’s zorgt.

2. Neem een cruise in de Ha Long Bay, Vietnam

De Ha Long Bay in de Golf van Tonkin staat op de Werelderfgoedlijst van Unesco en dat is niet heel gek… Het uitzicht van torenhoge stenen bergen en het heldere water zijn adembenemend om te zien.

Bedrijven zouden hun werknemers meer moeten laten reizen en wel om deze reden

In de baai bevinden zich maar liefst 1.600 eilandjes met mooie regenwouden. De meeste eilanden zijn onbewoond. Je kunt de bergen beklimmen, gaan duiken in het heldere water of gewoon genieten van het prachtige uitzicht.

3. Loop door het Sagano Bamboo Forest in Japan

Het bamboebos bevindt zich aan de rand van de stad Kyoto in Japan. Het is een van de mooiste natuurgebieden in Japan. De wind zocht ervoor dat de bamboetakken langzaam op een neer waaien en vreemd kraken als ze tegen elkaar aankomen.

4. Schommelen aan ‘het einde van de wereld’ in Ecuador

Reis af naar Baños de Agua Santa om te schommelen aan het einde van de wereld. De schommel is bevestigd aan het oude La Casa del Arbol – Spaans voor ‘De Boomhut’ – en bevindt zich op 2.600 kilometer hoogte. Het geeft je een prachtig uitzicht, als je durft tenminste…

5. Loop door de Plitvice Lakes in Kroatië

Het stromende water in het Plitvice Lakes National Park heeft ervoor gezorgd dat er prachtige meren, grotten en watervallen zijn ontstaan. In de bossen in het park leven beren, wolven en zeldzame vogelsoorten. Sinds 2000 staat het park op de Werelderfgoedlijst van Unesco.

6. Vliegen in een ballon in Cappadocia, Turkije

Het uitzicht is adembenemend als je in een heteluchtballon over het rotsenlandschap van Cappadocia vliegt. In het landschap vind je zogenaamde aardpiramides die op een natuurlijke manier door erosie zijn ontstaan. Wauw!

7. Ga op safari tijdens de migratie van het wildleven in Afrika

De migratie van het wildleven van het Serengeti National Park in Tanzania naar het Maasai Mara National Reserve in Kenia is een van de meest bijzondere dingen om te zien.

Hoe reizen je gelukkig kan maken (een psycholoog legt uit)

Het is de grootste migratie van de wereld met meer dan een miljoen wildebeesten, 500.000 gazellen en 200.000 zebra’s.

8. Bewonder de Shwedagon Pagoda in Rangoon, Birma

De Shwedagon Pagoda is de meest heilige boeddhistische pagode en werd zo’n 2.600 jaar geleden gebouwd. De tempel is compleet omhuld met goud en aan de top van de pagode bevinden zich duizenden diamanten en robijnen. Prachtig om te zien!

9. Probeer vulcano boarding in Leon, Nicaragua

Ben jij een avonturier? Dan zou je vulcano boarding eens kunnen proberen. De beste plek hiervoor is op een actieve vulkaan in Leon. Met een houten slee ga je langs de steile helling omlaag. Je kunt ervoor kiezen om te gaan liggen of te staan alsof je aan het snowboarden bent.

10. Kijk naar de sterren in de woestijn van Californië

Er zijn maar weinig plaatsen waar je zo goed van de sterrenhemel kunt genieten als in de woestijn in Californië. Je kunt er door het warme weer kamperen en ‘s nachts naast je tentje kijken naar de sterren. Prachtig!

6 redenen waarom reizen je een beter mens maakt

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Rock jouw inbox! 🤍

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief die wij met liefde voor jou maken (en ontvang gratis het Grote Vegan Kookboek!)

Reageer op artikel:
10 adembenemende reiservaringen voor op je bucketlist
Sluiten