Om bij weg te dromen: dit zijn dé 10 plekken om ultiem te ontspannen

Soms zou je willen dat je even vanachter je computer getransporteerd kon worden naar een prachtig plekje waar je kunt ontspannen. Pak nu digitaal je koffers, droom weg bij deze foto's en kom compleet uitgerust weer back to reality achter je bureau.

tumblr_nmbd8gGCGW1teg5eto1_1280
cenote-ik-kil-mexico

Cenote Ik-Kil, Mexico

Ik-Kil is een cenote, oftewel een bovengrondse poel, in Mexico. Voor de Maya’s is het een heilige plek, de cenote werd door hen gebruikt voor ceremonies en offers. Er hangt een magische sfeer en het is heerlijk om er een duik te nemen.

9399060187_33a36cfa50_b
El.Nido

El Nido, Filipijnen

Al gehoord van het ‘geheime’ paradijsje in EL Nido? Je vindt er een strand dat omringd wordt door hoge rotsen. Je kunt alleen bij de ‘Secret Beach’ komen als je onderwater door de grot heen zwemt. Het is de moeite waard, want op het strand kun je heerlijk ontspannen.

350bf6220ecf15c981785fe34d876999
tumblr_na5901dLH11tjqmg4o1_1280

Fiji Islands

Als je jezelf even terug wil trekken zijn de eilanden van Fiji the place to be. Je wordt er omringd door hagelwitte zandstranden en prachtige palmbomen. Je krijgt het gevoel dat je op een onbewoond eiland bent, waar je helemaal zen van wordt. Boek je ticket en drink met je voeten in het zand melk uit een kokosnoot!

tumblr_nhro1lq1091u2reluo1_1280

Lumbini, Nepal

Lumbini is de geboorteplaats van Gautama Boeddha, de oprichter van het Boeddhisme. Het is een pelgrimsplaats die behoort tot een van de belangrijkste heilige plaatsen in de wereld. Het is een prachtige en rustige plek waar mensen van over de hele wereld komen om te mediteren. Sinds 1997 staat Lumbini op de Werelderfgoedlijst van UNESCO.

ohm11

Mahabodhitempel, India

De Mahabodhitempel is een van de heilige plaatsen uit het leven van Boeddha. Hij bereikte hier verlichting en het is daarom voor veel boeddhisten een belangrijke plek. Je kunt je hier compleet ontspannen, want wat is er nu meer zen dan het leven van Boeddha?

Lake-Atitlan

Meer van Atitlán, Guatemala

Het Meer van Atitlán staat bekend om zijn mysterieuze schoonheid. Het kratermeer bevindt zich op 1500 meter hoogte en wordt omringd door vulkanen. Geniet van het prachtige uitzicht van de vissersbootjes die rustgevend in het helder blauwe water dobberen. Ook leuk: bij het meer bevinden zich prachtige dorpjes van de Maya’s.

o-METEORA-facebook
598779

Meteora, Griekenland

Het gebied van Meteora bevindt zich meer dan 400 meter boven de Paneas vallei. Vanaf de 11e eeuw vestigden monniken zich op deze rotspilaren en bouwden prachtige en indrukwekkende kloosters op deze zogenoemde ‘zuilen van de hemel’. Het gebied staat sinds 1988 op de Werelderfgoedlijst van UNESCO.

Laxman-Jula-Main-Side-of-Rishikesh-2012-03-221

Rishikesh, India

Rishikesh is een stad die zich bevindt aan de voet van de Himalaya. Het is de hometown van veel grote yogi’s en goeroe’s en wordt dan ook niet voor niets ‘The World Capital of Yoga’ genoemd. De stad helpt je te ontspannen en geeft je weer nieuwe energie.

destinations-south-pacific-tahiti
PPTLMT_Sunset2_1000x600_29716

Tahiti, Frans-Polynesië

Wat werkt er nu ontspannender dan heerlijk dobberen in azuurblauw water en relaxen op mooie witte zandstranden? In Tahiti, een van de eilanden van Frans-Polonesië kan dit dagelijks je realiteit zijn.

tumblr_mchg3pRaCX1rs5itqo1_1280
tumblr_mzfk8qJVoc1s6s3smo1_1280

The Blue Lagoon, IJsland

In The Blue Lagoon kun je heerlijk ontspannen in verwarmd zeewater. Het water bevindt zich in het hart van een lavaveld en is afkomstig uit de aarde, op wel 2000 meter diepte. Het uitzicht op de ijsbergen is ook nog eens prachtig.

Meer verhalen zoals deze? Let's keep in touch!

Het is tijd voor een nieuwsbrief die je verder brengt

Reageer op artikel:
Om bij weg te dromen: dit zijn dé 10 plekken om ultiem te ontspannen
Sluiten