5 levenslessen die ik leerde van m'n favoriete comedians. Les 1: Spullen zijn maar spullen - Bedrock
#psychology - Mark Schoones

5 levenslessen die ik leerde van m’n favoriete comedians. Les 1: Spullen zijn maar spullen

George Carlin over het (on)belang van 'spullen'

Joshue Munoz

Op zoek naar levensraad wenden velen zich tot opperwezens, goeroes en zelfhulpboeken. Ik vind waardevolle lessen in m’n favoriete kunstvorm: stand-up comedy. In deze vijfdelige serie destilleer ik vijf principes uit het materiaal van mijn favoriete comedians. Dit is deel 1. George Carlin over spullen.

That’s all you need in life, a little place for your stuff. That’s all your house is- a place to keep your stuff. If you didn’t have so much stuff, you wouldn’t need a house. You could just walk around all the time. A house is just a pile of stuff with a cover on it.” Was getekend George Carlin, Comic Relief 1986.

Carlin was een fervent atheïst, nihilistische criticaster van de allesvernietigende mens en bovenal een legendarische comedian. De geboren New Yorker overleed helaas in 2008 en laat een catalogus aan memorabele comedyfragmenten na waaronder ‘Stuff’ toch wel een van de mooiste is.

Wat valt er te leren?

In de woorden van mijn vader nadat ik zijn auto in een parkeergarage tegen een betonnen pilaar had gedraaid: “Agh, het zijn maar spullen.” Deze routine van Carlin legt pijnlijk de vinger op onze obsessie met bezit. Het toont op uiterst geestige wijze de façade van het ‘willen hebben’. Het legt bloot hoe gehecht we zijn aan onze spullen, hoe je spullen verbonden zijn aan je persoonlijkheid en gedrag.

Maar het zijn maar spullen. Zo belangrijk is het allemaal niet. Thanks George. Lees hier het volledige transcript van ‘Stuff’ door George Carlin.

Meer levenslessen die ik leerde van stand-up comedy?

Les 2: Zorg goed voor de aarde.
Les 3: Conformeer je nooit aan iets dat ‘nu eenmaal zo gaat’.

Niets meer missen van Bedrock?

Like hier onze Facebook-pagina en blijf up to date. Of schrijf je in voor de Bedrock-nieuwsbrief.

Meer van dit soort artikelen op je wall?
Like Bedrock!

Meer Bedrock

ik vertrek

Ik vertrek: wat ik leerde van dit programma

zwarte humor

Mensen die van zwarte humor houden schijnen slimmer te zijn

De dood van de auteur en hoe dit tot stand is gekomen

Moeten we wel kijken naar ‘internetgekkies?’

Leef, heb lief en doe dingen waar je bang voor bent, want het leven is ‘just a ride’

Dit boek veranderde mijn leven

Ik ontmoette de personificatie van Boeddha (in de intercity naar Utrecht)