Is dit de oplossing? Verticale miniboerderijen in supermarkten en restaurants – Bedrock
#sustainability

Is dit de oplossing? Verticale miniboerderijen in supermarkten en restaurants

Een korte video over een bedrijf dat het al doet

Infarm

Een bijzonder initiatief: waarom zou je niet op een duurzame manier je eigen groenten en kruiden telen? Deze Duitse supermarkt en dit restaurant deden het.

Het is een inspirerende manier om mensen te laten zien dat je groenten en kruiden kunt laten groeien in een gebouw (in dit geval, midden in de supermarkt of de keuken van een restaurant). Er is minder water voor nodig én er worden geen pesticiden gebruikt.

Naast de duurzamere manier van produceren (minder water en geen pesticiden) vertelt één van de initiatiefnemers dat de smaak ook nog eens veel beter is. Omdat het niet uren in dozen heeft gestaan of vervoerd moet worden is de smaak veel intenser.

Meer lezen

Een handige gids voor schone keukenproducten en wat extra tips voor onderweg.

Niets meer missen van Bedrock?

Like hier onze Facebook-pagina en blijf up to date. Of schrijf je in voor de Bedrock-nieuwsbrief.

Meer van dit soort artikelen op je wall?
Like Bedrock!

Meer Bedrock

Kloppen jouw uitgaven wel met de overtuigingen die je hebt?

Duurzame sportkleding om jouw goede voornemens te laten slagen, zonder schuldgevoel

Nederland en Zweden slaan de handen ineen en verwijderen zelfklevende etiketten op voeding

De VN heeft 2017 omgedoopt tot het internationale jaar van duurzaam toerisme

Een vakantie in het verschiet? Binnenkort kun je zien hoe duurzaam (of niet) jouw reis is

Waarom ik 40 dagen niks meer eet dat met dieren te maken heeft

Steeds meer restaurants richten zich op groenten (én wild)