7 kamerplanten die de lucht zuiveren en weinig verzorging nodig hebben - Bedrock
#sustainability - Lisanne de Vaan

7 kamerplanten die de lucht zuiveren en weinig verzorging nodig hebben

Op een duurzame manier de luchtkwaliteit in je huis verbeteren? Koop een plant

Niklas Veenhuis

Altijd leuk, wat groen in huis. Het fleurt de boel op en straalt rust uit. Kamerplanten zorgen daarnaast voor een schonere lucht, waardoor ze een positief effect hebben op onze gezondheid. Maar wat nou als je een drukke baan hebt en veel van huis bent? Dan is er niemand om voor die arme planten te zorgen. Geen punt. Gelukkig zijn er ook planten waar je weinig naar hoeft om te kijken. Wél de voordelen, niet de zorgen.

Buiten dat planten er leuk uitzien, is het plaatsen van planten in je huis ook een duurzame manier om snel de luchtkwaliteit te verbeteren. Uit onderzoek van de NASA blijkt dat er een aantal planten zijn met een uitzonderlijke werking. Deze planten kunnen schadelijke gassen absorberen en de binnenlucht reinigen. Veel van deze planten kunnen ook nog eens tegen weinig licht, waardoor je niet bang hoeft te zijn dat ze er beteuterd bijhangen als je thuiskomt na een weekendje weg. De volgende 7 kamerplanten zuiveren de lucht en kun je bijna onmogelijk dood laten gaan:

Vergeet niet Bedrock’s Facebook-pagina te liken, zodat je nooit meer iets mist.

krulvaren-green-lady-in-elho-pot_fleur-direct
Fleur Direct
De krulvaren

De krulvaren is een van de meest efficiënte planten voor het filteren van de lucht, omdat hij ook schimmels uit de lucht verwijdert en de lucht bevochtigt. Het is een sterke kamerplant, die zelfs gedijt in donkere hoeken.

tlaloe70-aloe-vera-plant-70cm-hijdra
Hijdra
De aloë vera

De aloë vera is een makkelijke plant die weinig verzorging vraagt. Hij neemt vooral formaldehyde en benzeen op en mag op zowel lichte als donkere plekken in huis staan. Het is daarnaast een goede graadmeter: als er bruine plekjes op de plant verschijnen, dan is dat een teken dat de lucht sterk verontreinigd is.

image001_scrigroup
Scrigroup
De philodendron

De philodendron verwijdert formaldehyde uit de lucht en gedijt het best bij matig, indirect zonlicht. Het is een snelgroeiende plant die bekend staat om zijn hartvormige bladeren. Let op, deze plant is giftig voor huisdieren.

Op de hoogte blijven van Bedrock-nieuws? Schrijf je in voor onze Bedrock-sparks!

mijntuin
Mijn Tuin
De graslelie

De graslelie is zo’n makkelijke plant, dat het ook wel de bijnaam ‘studentenplant’ heeft. Hij zuivert de lucht van benzeen, formaldehyde en xyleen. De kamerplant heeft groen met gele bladeren en mag zowel in de zon als in de schaduw staan. Pas als de grond droog wordt, heeft de plant wat water nodig.

topart
Topart
De pothos klimop plant

De pothos klimop plant verwijdert benzeen, formaldehyde, xyleen en tolueen uit de lucht. Het is een snelgroeiende plant die zelfs op donkere plekken zijn heldere groene kleur behoudt. Let op, ook deze plant is giftig voor huisdieren.

realornamentals
Real Ornamentals
De chinese evergreen plant

De Chinese evergreen plant is een sierlijke, sterkte kamerplant die benzeen en formaldehyde uit de lucht verwijdert. Hij tolereert donkere standplaatsen en heeft een lange levensduur. De plant is verkrijgbaar in verschillende variaties, met een grote verscheidenheid in bladkleur.

bloemen-bureau
Bloemen Bureau
De lepelplant

De lepelplant verwijdert benzeen, formaldehyde, trichloorethyleen, xyleen, tolueen, en ammoniak uit de lucht. De plant is te herkennen aan zijn donkergroene bladeren en witte bloemen en is bijna niet kapot te krijgen. Wanneer hij gaat hangen en water krijgt, neemt hij zijn oorspronkelijke vorm weer aan. Helaas is ook deze plant giftig. Dat wordt kiezen: een kat of een plant?

Meer lezen

Planten om je heen maken gelukkig.

Niets meer missen van Bedrock?

Like hier onze Facebook-pagina en blijf up to date. Of schrijf je in voor de Bedrock-nieuwsbrief.

Meer van dit soort artikelen op je wall?
Like Bedrock!

Meer Bedrock

biologische planten

Gespot door de redactie: biologische planten en een retreat in Italië

manifest

Jonge politici (van links tot rechts) tekenen manifest voor duurzaamheid

Duurzaam boodschappen doen? Dat doe je bij deze supermarkten

Een designhuis volledig gemaakt van sloopafval: help je mee?

Gespot door de redactie: unieke denim jasjes en een festival met als thema werk

Grote ambities bij de Voedseltop: Nederland moet koploper zijn in veilige, gezonde en duurzame voeding

Gespot door de redactie: een stadstuinwinkel en dansen op muziek van Bach