Karaokeyoga: meezingen tijdens de downward facing dog - Bedrock
#sport - Lisanne de Vaan

Karaokeyoga: meezingen tijdens de downward facing dog

Warning: buikpijn van het lachen gegarandeerd.

Carmel Klein

Ontspanning betekent voor iedereen iets anders. De een vindt het heerlijk om de kroeg in te duiken en uit volle borst liedjes mee te zingen, de ander zoekt rust in vormen als yoga en meditatie. Maar wat nou als je deze twee combineert? Jazeker, we hebben het over karaokeyoga.

Yoga en karaoke lijken misschien twee compleet verschillende werelden, maar het blijkt een verrassend leuke combinatie. De traditionele doelen van yoga (connectie, focus en balans) blijven bij karaokeyoga hetzelfde. Maar de uitvoering is verschillend. Karaokeyoga is wat losser en biedt ruimte om gek te doen.

De funfactor

Het idee ontstond – waar kan het ook anders – in Los Angeles. Yoga-instructeur Jennifer Pastiloff zocht een manier om mensen een goed gevoel te geven en bedacht de formule karaokeyoga. De lessen, die bestaan uit dansen, zingen en yoga-oefeningen zijn gebaseerd op plezier. Terwijl een dj leuke hitjes draait, zijn de songteksten af te lezen van een televisiescherm.

Vergeet niet Bedrock’s Facebook-pagina te liken, zodat je nooit meer iets mist.

Let it go

De ‘downward facing dog’ doen terwijl je ‘This girl is on fire’ probeert mee te zingen klinkt fantastisch toch? En, toegegeven, ook erg lastig… Maar dat je niet over een gouden keeltje beschikt of perfect de zonnegroet kan uitvoeren, doet er volgens Jennifer niet toe. Daar moet je ook niet mee bezig zijn. Karaokeyoga gaat over loslaten en genieten van het moment. Neem jezelf dus vooral niet te serieus.

De lessen zijn toegankelijk voor iedereen die geïnteresseerd is in yoga. Mensen die al aan yoga doen, kunnen een nieuwe variant uitproberen en voor mensen die pas net komen kijken is het een mooie kennismaking met yoga in het algemeen. Karaokeyoga is laagdrempelig en vooral heel erg grappig. Traditionele oefeningen worden afgewisseld met poses als ‘de luchtgitaar’.

Op de hoogte blijven van Bedrock-nieuws? Schrijf je in voor onze Bedrock-sparks!

Do try this at home

Sta je al te popelen? Helaas is de formule nog niet naar Nederland overgewaaid. Een ticket naar L.A. is misschien wat prijzig, maar je kunt het natuurlijk wel gewoon thuis proberen. Warning: buikpijn van het lachen gegarandeerd.

Meer lezen?

Yogaleraar Govinda Kai legt uit: inner peace komt van binnenuit

Niets meer missen van Bedrock?

Like hier onze Facebook-pagina en blijf up to date. Of schrijf je in voor de Bedrock-nieuwsbrief.

Meer van dit soort artikelen op je wall?
Like Bedrock!

Meer Bedrock

yoga

Je vindt yoga of mediteren helemaal niets? Dat is helemaal oké

kunstvakken

Kunstvakken staan onderaan: doden scholen de creativiteit van kinderen?

kunstvakken

Waarom danstherapie een krachtige behandelmethode is (voor tal van problemen)

yogales

Tips om alles uit je yogales te halen (voor beginners)

festivals kleuren groen

De festivals kleuren groen: de trend van duurzaamheid en bewustwording

tuinieren

Gespot door de redactie: tuinieren met vluchtelingen en geitenyoga

yoga retraite IJsland

Je batterij opladen op het magische IJsland