Make inner peace, not war - Bedrock
#spirituality - Tanja Terstappen

Make inner peace, not war

"We can never obtain peace in the outer world until we make peace with ourselves"

Tim Marshall

Inmiddels weten we wel dat we het onszelf vaak te moeilijk maken, dat we teveel van onszelf vragen. Maar ook dat we stress, onrust en onvrede kunnen ‘oplossen’ met meditatie of yoga. Nog een denkstap verder (en dus éxtra motivatie om de yogamat te bestijgen) is dat je anders naar de wereld om je heen leert kijken en daarmee niet alleen maar ‘inner’ peace creëert.

Ondanks de welvaart en vrijheid waarin we leven, moeten we veel te veel van onszelf. We raken overprikkeld, lopen tegen burn-outs aan en we zijn getuige van aanhoudende maatschappelijke conflicten. Allemaal tekenen van innerlijke verstoringen die we vervolgens extern proberen op te lossen, schreven we eerder. Ego’tjes misgunnen en veroordelen elkaar.

Vergeet niet Bedrock’s Facebook-pagina te liken, zodat je nooit meer iets mist.

Marnix van Rossum vertelde ons: “Uiteindelijk streven zo ongeveer alle spirituele tradities naar het ontstijgen van ego. Sommigen noemen deze toestand God, Allah, of Brahma en anderen Nirvana. Grappig. Doordat mensen zich identificeren met concepten en percepties is er nogal wat strijd over het juiste woord of beeld, terwijl het allemaal gaat over het ontstijgen van percepties en concepten.”

We can never obtain peace in the outer world until we make peace with ourselves Dalai Lama

“Als iedereen ter wereld aan yoga zou doen, zouden we allemaal in harmonie met elkaar samenleven. Iets dat we in deze tijden meer dan ooit kunnen gebruiken,” schrijft yoga magazine. Langzaam begint het belang van meditatie en yoga, of groter gezegd; het belang van inner peace tot ons door te dringen. Met meditatie of yoga leren we onderzoekend te kijken naar onze binnenwereld. Niet meer alleen vanuit ego te denken, maar het grotere geheel te zien. En dat loont uiteindelijk.

Ook de Verenigde Naties zien dat inner peace uiteindelijk op meer vlakken peace kan veroorzaken. Zo werd 21 juni uitgeroepen tot Internationale Yogadag. Premier van India Narendra Modi diende het initiatief daarvoor in. Met steun van 177 VN-lidstaten werd de internationale ‘feestdag’ vorig jaar voor het eerst gevierd. Yogascholen openden hun deuren voor gratis proeflesjes en er werden wereldwijd grote events georganiseerd. “We vieren niet alleen een dag, maar we trainen de menselijke geest voor het begin van een nieuw tijdperk van vrede en vriendschap”, aldus Modi.

Bovendien zijn er onderzoeken die zeggen dat door meditatie criminaliteitscijfers en bezoekjes aan de spoedeisende hulp dalen. Mensen die samen stil zijn (en dan écht stil door bijvoorbeeld transcendente meditatie) en een intentie uitzenden, creëren een krachtig veld dat invloed heeft op de gemoedstoestand van anderen. Het verhaal gaat dat inwoners van het Libanese stadje Baskinta een meditatie-techniek leerden. Sindsdien werden ze bijna niet meer getroffen door oorlogsgeweld, terwijl dat in de twee jaar daarvoor zo’n 800 keer gebeurde. En zo zijn er meer voorbeelden.

Op de hoogte blijven van Bedrock-nieuws? Schrijf je in voor onze Bedrock-sparks!

Hoe het ook zij, een betere wereld begint dus bij, uh… in jezelf. Al is het alleen maar voor je directe omgeving. Als jij in balans bent, straal je dat uit, reageer je met meer ruimte en begrip voor anderen, sta je open voor de dialoog en als zich dat verspreidt kunnen we inderdaad ‘vrediger’ met elkaar samenleven.

In elk geval een mooie motivatie om met je eigen inner peace aan de slag te gaan. Delight Yoga organiseert op 1 en 2 oktober ‘s werelds eerste ‘Inner Peace Conference’. De conferentie is bedoeld voor iedereen die zich wil verdiepen in wijsheid, tradities en technieken die leiden naar innerlijke rust. Fijn!

Bedrock mag 2×2 kaarten weggeven. Winnen? Vul het formulier hieronder in.

Naam

E-mailadres

Meer lezen?

‘s Werelds eerste Inner Peace Conference wordt dit jaar georganiseerd in Amsterdam.

Niets meer missen van Bedrock?

Like hier onze Facebook-pagina en blijf up to date. Of schrijf je in voor de Bedrock-nieuwsbrief.

Meer van dit soort artikelen op je wall?
Like Bedrock!

Meer Bedrock

Rumi

Dit eeuwenoude gedicht van Rumi leert je omgaan met emoties

Dalai Lama

Net zo gelukkig zijn als de Dalai Lama? Dat kan

Kundalini yogi

Zo start je je ochtend als een Kundalini yogi

geluid

Bedrock’s 30 minuten meditatie: geluid

gedachten

Bedrock’s 30 minuten meditatie: gedachten

het nu

Waarom je juist niét moet zoeken naar het NU (serieus, stop ermee)

Bedrock’s 30 minuten meditatie: focus