Een column voor alle vreemdgangers (en Yuri) - Bedrock
#column - Leroy van den Berg

Een column voor alle vreemdgangers (en Yuri)

Want, wat kunnen we toch hufters zijn

Alejandra-Quiroz

List en leugen. Het boek ligt prominent op de Bedrock-redactie. De slang op de cover doet mijn lichaam sidderen; het brengt mij terug naar het moment waarop ik besloot dat één partner niet genoeg was.

Man, we liegen wat af met z’n allen. Van leugentjes om bestwil tot het verbloemen van stomende seks met degene waarmee je niet een verjaardagskaart ondertekent. Ook ik behoorde ooit tot de groep door lust gedreven eikels die zijn eigen plezier belangrijker vond dan het welzijn van een ander.

Is een man die de drang voelt om een andere vrouw te veroveren dan een boeman? Nee. Ga ik nu met een beschuldigend vingertje zwaaien naar eenieder die de behoefte niet kan controleren? Zeker niet. Vind ik dat je moet leren van fouten? Dat wel.

Niemand hoeft jou te vertellen dat vreemdgaan geen slimme zet is. We kennen de consequenties allemaal. En iedereen weet dat de mens – in de basis – niet monogaam is. Lustige fantasieën stormen bij ons allen zo nu door onze grijze kronkelpap. Soms zijn we een simpelweg een stelletje domme hufters. Omdat we niet anders kunnen.

Waar de één echter nooit in de situatie terechtkomt om verleid te worden, weet de ander wanneer ‘ie zijn op hol geslagen kopf moet afkoelen onder de koude kraan en denkt een derde: It’s just a ride…

Ik dank mijn geweten (versie 184266.0) dat ik na een lange, smerige zoektocht nu eindelijk kan inschatten wanneer het voor mij tijd is om naar huis te gaan.

Had Yuri van Gelder maar hetzelfde geweten.

Meer lezen

Waarom je altijd partners met bindingsangst aantrekt.

Niets meer missen van Bedrock?

Like hier onze Facebook-pagina en blijf up to date. Of schrijf je in voor de Bedrock-nieuwsbrief.

Meer van dit soort artikelen op je wall?
Like Bedrock!

Leroy van den Berg

Leroy is editor voor Manners.nl - de grootste herensite van Nederland. Eet gezond, behalve in het weekend, donderdag en om de twee weken op woensdag. Trotseert dagelijks uitdagingen, zoals een leeg fietsrek vinden in de hoofdstad. Huilde bij The Notebook, heeft een kitler die 26 uur per dag slaapt, is geen fan van tomatensaus en religie. Gelooft wel in liefde als de oplossing voor alle sores.

Meer Bedrock

ogen aflezen

Hoe je aan de ogen kunt aflezen of iemand de waarheid spreekt

bedrogen

Bedrogen door je partner? Dit is wat dat met je gezondheid doet

eerlijkheidsspel

Zo speel je het eerlijkheidsspel en leer je jezelf (en anderen) écht kennen

Waarom gaan mensen vreemd? (een wetenschappelijke verklaring)

oude liefdesrelaties

Laat je oude liefdesrelaties niet je nieuwe verpesten (verander je patroon)

vormen van liegen

Verschillende vormen van liegen (en wat je kunt doen om eerlijker te zijn)

minnares

In elke vrouw schuilt een minnares, volgens wetenschappers