Yagmur Masmas (20) vindt dat je al een duurzaam verschil kunt maken met alledaagse producten – Bedrock
#video

Yagmur Masmas (20) vindt dat je al een duurzaam verschil kunt maken met alledaagse producten

Samen met OneWorld presenteren we de meest duurzame jonge ondernemers van Nederland. We maakten tien portretten van inspirerende deelnemers aan de Duurzame Jonge 100 van 2016. In deze videoserie vertellen ondernemers, inspirators en duurzame koplopers je in één minuut hoe duurzaam ze leven én hoe jij dat ook kan doen. Aflevering 10: Yagmur Masmas (20) is Co-Founder van aGreenStory.

Op agreenstory.nl vind je lifestyle-producten met een groen verhaal, waaronder veel schrijfwaren en kantoorartikelen. Juist met alledaagse producten maak je al een verschil. Bijvoorbeeld door het gebruik van een notitieblok met uitwisbare pagina’s en hervulbare pennen: GreenBook.

Ze labelen de producten met 10 Chapters. Dit zijn iconen die elk een onderdeel van de productlevensloop beschrijven. Zo weet je wat je koopt en is de keuze aan jou. Alle producten zijn bijvoorbeeld gelabled met de Chapter Eerlijke Handel want dat vinden ze een basisvoorwaarde. Studenten kunnen op de website een bestelling plaatsen en deze op vier universiteitscampussen ophalen, in samenwerking met studentenorganisaties. Ook levert aGreenStory aan bedrijven.

Over de duurzame jonge 100 Elk jaar selecteert een jury de meest inspirerende, jonge, duurzame koplopers van Nederland, ter inspiratie voor een nieuwe generatie. De lijst bestaat uit honderd ondernemers, studenten en inspirators die een positieve impact hebben.

Niets meer missen van Bedrock?

Like hier onze Facebook-pagina en blijf up to date. Of schrijf je in voor de Bedrock-nieuwsbrief.

Meer van dit soort artikelen op je wall?
Like Bedrock!

Meer Bedrock

In Parijs barst het binnenkort van de urban gardens

Ondernemer Anne-Marie Rakhorst over duurzaam ondernemen en de 17 doelen die je deelt-campagne

Is dit de oplossing? Verticale miniboerderijen in supermarkten en restaurants

7 kamerplanten die de lucht zuiveren en weinig verzorging nodig hebben

Mijn fashion schijf van 5: handvatten voor duurzaam shoppen

Outfit-stress? Het is tijd dat we bewustere en duurzamere mode-keuzes maken

Wij zijn een generatie van tegenstrijdigheden: en dat is juist het probleem