He bah, moet al die gezonde troep nou écht? Ik zie door het tarwegras de chiazaden niet meer - Bedrock
#column - Josephine Kay

He bah, moet al die gezonde troep nou écht? Ik zie door het tarwegras de chiazaden niet meer

Super gezond, maar toch niet lekker?

@rawveganblonde

De eerste keer dat ik in aanraking met ‘een superfood’ kwam, was zo’n vier jaar geleden tijdens een lunch met Rens Kroes. Ik werkte toen nog voor Glamour en we hadden een afspraak met de powerfoodie om een column te bespreken.

We gingen bij de TarwegrasKoning lunchen in Amsterdam. De naam zegt het al, een walhalla voor alles groen en extreem healthy. Nu ging ik daar met mijn naïeve hoofd naartoe, niet wetende hoe een tarwegras-shot smaakte. Rens overhandigde glimlachend het groene goed en zei er nog wel bij dat het ‘misschien even wennen was.’

Gad-ver-damme.

Ik heb nog nóóit zoiets vies geproefd. En voordat je daar iets over denkt, ik ben heel erg open minded over voeding. Ik proef namelijk altijd álles. Maar dit.. dit begreep ik niet. “Het is heel erg goed voor je,” werd mij verzekerd. Auke, de eigenaar van de TarwegrasKoning, vertelde mij dat ik er zelfs meer energie van zou krijgen dan een espresso en dat allemaal door zoiets natuurlijks als tarwegras! Wat wilde ik nog meer?

Nou, iets wat niet naar vers gemaaid gras, hooi en boerderij smaakte.

Chiazaden. Nog zoiets. Een vriendinnetje van mij is heel erg met haar gezondheid bezig en zweert erbij. “Chiazaadpudding is lekker joh, en super gezond!” Ok, als jij het zegt. Ik weekte een nacht lang (op aanraden van before mentioned vriendin) een paar handjesvol chiazaden in sojamelk. De volgende ochtend trof ik een drillende hoop ellende, niet beter te omschrijven dan ‘kikkerdril,’ aan. Want daar leek het sprekend op (kijk maar). Maar goed, open minded als ik ben, nam ik een hap. Waar het naar smaakte? Kikkerdril. Echt. En daarbij krijg je ook nog de fijne bijkomstigheid van zwarte zaadjes tussen je tanden. Top.

Gaan we nu te ver?

Goed, dat bovengenoemde voedingsmiddelen, (inclusief gojibessen, moerbijen, macapoeder en ga zo maar door) gezond voor je zijn is allemaal leuk en aardig en daarom houd ik over het algemeen daar mijn mond over. Maar recentelijk werd ik op een nieuwe hype gewezen waardoor ik deze rant niet langer voor me kon houden.

Namelijk…hummustoetjes! Wat zeg je? Ja, een hummustoetje! Dus, al het heerlijke van hummus (kikkererwten, tahin) en dan gecombineerd met iets zoets. Zo heb je allerlei smaakjes, als de brownie-hummus, de snickers-hummus, de sinaasappel en gember-hummus en de chocolate chip-hummus. Loopt het water je al in de mond? Nee? Ik vind dit one step too far en wil graag oproepen om te stoppen met deze madness.

Humus toetje B1 @delightedbydesserthummus
@delightedbydesserthummus

Dus bij dezen.

Meer lezen?

Ik at 6 weken alleen nog maar vegan, en dit is wat er met me gebeurde.

Niets meer missen van Bedrock?

Like hier onze Facebook-pagina en blijf up to date. Of schrijf je in voor de Bedrock-nieuwsbrief.

Meer van dit soort artikelen op je wall?
Like Bedrock!

Meer Bedrock

Dit water fungeert als medicijn: alkaline water

5 dagen vasten

Waarom 5 dagen vasten per maand gezond is volgens nieuw onderzoek

Zo leer je een kind groente eten (een wetenschappelijk bewezen methode)

Voedselwaarheid

Kijktip: de Voedselwaarheid met Michael Pollan

gebouwen

Gebouwen moeten gezonder (en niet alleen duurzamer)

baas

We zijn niet gemaakt om voor een baas te werken én we kiezen de verkeerde leiders

emotie-eten

Emotie-eten: bestaat dat wel?