Een heerlijk recept voor havermoutkoekjes met chocolade - Bedrock
#nutrition - Havermoutje

Een heerlijk recept voor havermoutkoekjes met chocolade

Enjoy!

Elke week delen we een verrassend recept uit het kookboek van Havermoutje. Deze week een recept voor heerlijke havermoutkoekjes met chocolade!

Ingrediënten

Havermoutkoekjes

  • 100 g (glutenvrije) havermout
  • 50 g geraspte kokos
  • 5 eetlepels zonnebloemolie (of kokosolie)
  • 3 el honing of ahornsiroop
  • 6 el amandelmelk (of een andere soort melk)
  • 3 el haverzemelen
  • 40 g amandelen (fijn gehakt/gesneden)
  • 1 tl vanille extract
  • 1 snufje zout
  • 1 tl kaneel
  • 1 tl gemberpoeder

Chocolade

  • 5 el kokosolie
  • 3 el cacao boter
  • 3 el cacao poeder
  • 2 el honing of ahornsiroop
  • 1 snufje zout

Zo maak je het

Havermoutkoekjes

  1. Doe alle ingrediënten voor de koekjes bij elkaar in een kom en meng alles goed door elkaar.
  2. Bekleed een bakplaat met bakpapier.
  3. Vorm van het havermoutdeeg balletjes en druk deze plat (tot ongeveer 1 cm hoog) op de bakplaat met bakpapier
  4. Bak de koekjes in een voorverwamde oven op 160 graden 15 minuten goudbruin.

Chocolade

  1. Smelt de kokosolie en de cacaoboter in een pan.
  2. Voeg hierbij de honing, de cacao poeder en het snufje zout en roer alles goed door elkaar heen.
  3. Laat dit nu afkoelen in een koude ruimte (buiten) of in je koelkast totdat het een soort pasta is geworden (laat het niet helemaal uitharden).
  4. Versier nu de koekjes met de chocolade en zet de koekjes daarna nog weer even weg in de koelkast todat de chocolade stijf is geworden. Enjoy!

Meer lezen?

Probeer ook eens deze havermout rabarber squares (met aardbeien)!

Niets meer missen van Bedrock?

Like hier onze Facebook-pagina en blijf up to date. Of schrijf je in voor de Bedrock-nieuwsbrief.

Meer van dit soort artikelen op je wall?
Like Bedrock!

Havermoutje

Pascalle Bonnier & Mathijs Kok delen sinds 2013 recepten met haver als basisingrediënt. Het doel is vooral inspireren en laten zien dat er oneindig veel mogelijkheden zijn met havermout. Begin 2015 kwam hun eerste kookboek 'Havermoutje' uit en inmiddels ligt ook het tweede boek 'Nootje' in de schappen.

Meer Bedrock

Kliekjesdag recept: zo maak je van overgebleven risotto een smaakvolle burger

Dit zijn de food trends voor 2017 (watermeloen water, anyone?)

De Amethist bowl: een originele variant op de populaire acai bowl

Alcoholvrije cocktails voor tijdens de feestdagen

Wat wij kunnen leren van de gezonde keuzes van topchef Donal Skehan

Nieuwe favoriet: kookprogramma van Sanne Vogel met eten dat goed is voor jezelf én voor de wereld

Zo word je grenzeloos gezond met tophockeyer Ellen Hoog