Eugene Xavier Ikejemba (25) wil met zijn bedrijf duurzame energie in Afrika produceren - Bedrock
#video

Eugene Xavier Ikejemba (25) wil met zijn bedrijf duurzame energie in Afrika produceren

Jonge ondernemers die de wereld een beetje mooier willen maken

Samen met OneWorld presenteren we de meest duurzame jonge ondernemers van Nederland. We maakten tien portretten van inspirerende deelnemers aan de Duurzame Jonge 100 van 2016. In deze videoserie vertellen ondernemers, inspirators en duurzame koplopers je in één minuut hoe duurzaam ze leven én hoe jij dat ook kan doen. Aflevering 7: Eugene .C. Xavier Ikejemba (25), Founder en Director van ICE-Africa.

Eugene’s bedrijf focust zich op zonne-energie en windenergie, gaat verspilling tegen, houdt de kwaliteit van voeding in de gaten en zet zich in voor ontwikkeling op het platteland in Afrika. Het idee is om gebruik te maken van de vele kansen die zich voordoen in Afrika, om banen te creëren voor de lokale bevolking, schone energie te produceren en voor een schoon en gezond milieu te zorgen. Ook wil het bedrijf de lokale bevolking opleiden zodat ze zelf gaan ondernemen.

Over de duurzame jonge 100

Elk jaar selecteert een jury de meest inspirerende, jonge, duurzame koplopers van Nederland, ter inspiratie voor een nieuwe generatie. De lijst bestaat uit honderd ondernemers, studenten en inspirators die een positieve impact hebben.

Meer van dit soort artikelen op je wall?
Like Bedrock!

Meer Bedrock

manifest

Jonge politici (van links tot rechts) tekenen manifest voor duurzaamheid

Zonnepanelen

Zonne-energie: wat is er tot nu toe bereikt en wat kun je zelf doen?

Duurzaam boodschappen doen? Dat doe je bij deze supermarkten

Een designhuis volledig gemaakt van sloopafval: help je mee?

Gespot door de redactie: unieke denim jasjes en een festival met als thema werk

Grote ambities bij de Voedseltop: Nederland moet koploper zijn in veilige, gezonde en duurzame voeding

Gespot door de redactie: een stadstuinwinkel en dansen op muziek van Bach