Eugene Xavier Ikejemba (25) wil met zijn bedrijf duurzame energie in Afrika produceren – Bedrock
#video

Eugene Xavier Ikejemba (25) wil met zijn bedrijf duurzame energie in Afrika produceren

Jonge ondernemers die de wereld een beetje mooier willen maken

Samen met OneWorld presenteren we de meest duurzame jonge ondernemers van Nederland. We maakten tien portretten van inspirerende deelnemers aan de Duurzame Jonge 100 van 2016. In deze videoserie vertellen ondernemers, inspirators en duurzame koplopers je in één minuut hoe duurzaam ze leven én hoe jij dat ook kan doen. Aflevering 7: Eugene .C. Xavier Ikejemba (25), Founder en Director van ICE-Africa.

Eugene’s bedrijf focust zich op zonne-energie en windenergie, gaat verspilling tegen, houdt de kwaliteit van voeding in de gaten en zet zich in voor ontwikkeling op het platteland in Afrika. Het idee is om gebruik te maken van de vele kansen die zich voordoen in Afrika, om banen te creëren voor de lokale bevolking, schone energie te produceren en voor een schoon en gezond milieu te zorgen. Ook wil het bedrijf de lokale bevolking opleiden zodat ze zelf gaan ondernemen.

Over de duurzame jonge 100

Elk jaar selecteert een jury de meest inspirerende, jonge, duurzame koplopers van Nederland, ter inspiratie voor een nieuwe generatie. De lijst bestaat uit honderd ondernemers, studenten en inspirators die een positieve impact hebben.

Meer van dit soort artikelen op je wall?
Like Bedrock!

Meer Bedrock

In Parijs barst het binnenkort van de urban gardens

Ondernemer Anne-Marie Rakhorst over duurzaam ondernemen en de 17 doelen die je deelt-campagne

Is dit de oplossing? Verticale miniboerderijen in supermarkten en restaurants

7 kamerplanten die de lucht zuiveren en weinig verzorging nodig hebben

Mijn fashion schijf van 5: handvatten voor duurzaam shoppen

Outfit-stress? Het is tijd dat we bewustere en duurzamere mode-keuzes maken

Yagmur Masmas (20) vindt dat je al een duurzaam verschil kunt maken met alledaagse producten