6 dingen die mensen met een mooie huid doen - Bedrock
#care - Monique van den Boomen

6 dingen die mensen met een mooie huid doen

Weg met die onzuiverheden

The Phoney Club

Terwijl je in de spiegel kijkt, slaak je een diepe zucht. Onzuiverheden, roodheid, rimpeltjes… Je weet niet wat je ermee aan moet. Deze tips helpen je op weg naar dat prachtige, glanzende perzikenhuidje.

Maak je gezicht ‘s avonds schoon

Maak altijd voordat je gaat slapen je gezicht schoon. Het zorgt ervoor dat je poriën niet verstopt raken en het helpt om onzuiverheden te voorkomen. Deze tip is extra belangrijk als je make-up draagt. Slapen met make-up op is namelijk een echte boosdoener. Make-up is niet iets dat je 24/7 op je gezicht hoort te hebben.

Verschoon op tijd je kussensloop

Probeer je kussensloop om de paar dagen te verschonen. Een vieze kussensloop zorgt ervoor dat bacteriën zich opstapelen en je last krijgt van onzuiverheden, zoals acne. Daarnaast kunnen er haarproducten op je kussensloop terecht komen, die ervoor zorgen dat je alleen nog maar meer last van een onzuivere huid krijgt.

Let op je voeding

Er is bijna niets dat zo veel invloed op je huid heeft als je voedingspatroon. Gezonde voeding staat dan ook synoniem voor een stralende huid. Omega vetzuren houden je huid sterk en weerbaar, je vindt deze vetzuren bijvoorbeeld in vette vis. Vitamine C zorgt voor de vorming van bindweefsel en zit met name in koolsoorten, citrusfruit, kiwi’s, bessen en aardbeien. Vitamine A heb je nodig voor de aanmaak van cellen en de weefselstructuur van de huid en vind je in dierlijke producten, maar ook in verschillende soorten groente en fruit.

Drink voldoende water

Zorg ervoor dat je huid gehydrateerd blijft door elke dag voldoende water te drinken. Naast water is ook groene thee goed voor je huid: het bevat anti-oxidanten die het lichaam beschermen tegen gifstoffen. Je kunt op je huid smeren wat je wilt, maar hydrateren begint van binnenuit.

Zorg dat je voldoende slaapt

Door voldoende te slapen zorg je ervoor dat je huid er de volgende dag op zijn best uitziet. Wanneer je niet goed uitgerust bent, is je huid het eerste waaraan je dit kunt merken. Een schoonheidsslaapje maakt wel degelijk verschil.

Kies voor natuurlijke verzorgingsproducten

Veel verzorgingsproducten zitten vol met chemische stoffen. Check dus eerst waar je producten van gemaakt zijn voordat je ze gebruikt. Kies voor producten met natuurlijke ingrediënten of kijk in je keukenkastje naar alternatieven. Avocado-olie werkt bijvoorbeeld goed om je huid schoon te maken en te verzorgen.

Meer lezen?

Probeer ook eens deze sapjes voor een mooiere huid.

Niets meer missen van Bedrock?

Like hier onze Facebook-pagina en blijf up to date. Of schrijf je in voor de Bedrock-nieuwsbrief.

Meer van dit soort artikelen op je wall?
Like Bedrock!

Meer Bedrock

mannen met een baard

Mannen met een baard: aantrekkelijk of niet? Hier is onderzoek naar gedaan…

er uit zien als je naam

Serieus, je ziet er écht uit zoals je naam

Maak het perfecte niet de vijand van het goede

Wat kou met je lichaam doet (en hoe je terug vecht)

Een handige gids voor badkamer-artikelen die niet alleen groen maar ook goed zijn

Ode aan olie. Zo gezond is het (om te eten én te smeren)

Edelstenen kunnen je huid verbeteren (wij leggen je uit hoe)