Marleen Kuypers (22) verkoopt tassen en portemonnee's om kansarme jongeren in Cambodia te helpen - Bedrock
#video

Marleen Kuypers (22) verkoopt tassen en portemonnee’s om kansarme jongeren in Cambodia te helpen

Samen met OneWorld presenteren we de meest duurzame jonge ondernemers van Nederland. We maakten tien portretten van inspirerende deelnemers aan de Duurzame Jonge 100 van 2016. In deze videoserie vertellen ondernemers, inspirators en duurzame koplopers je in één minuut hoe duurzaam ze leven én hoe jij dat ook kan doen. Aflevering 6: Marleen Kuypers (22), Founder van Bags and Wallets – Cambodia.

Bags and Wallets – Cambodia is een project waarin de focus ligt op het zelfredzaam worden van kansarme en achtergestelde jongeren op het Cambodjaanse platteland. Marleen importeert tassen en portemonnee’s uit Cambodja naar Nederland. Ze verkoopt de tassen en portemonnees op festivals en markten. De volledige opbrengst van de producten vloeit terug in het project: een naaiopleiding voor de kansarme en achtergestelde jongeren waarin zij in drie jaar tijd de kans krijgen een naaicertificaat te behalen en tevens Engelse lessen, hygiene lessen en Cambodjaanse les krijgen. Een certificaat en kennis van talen biedt jongeren meer kansen op de arbeidsmarkt in steden zoals Siem Reap en Phnom Penh. Daarnaast hebben verschillende jongeren uit het project een eigen onderneming opgezet.

Over de duurzame jonge 100

Elk jaar selecteert een jury de meest inspirerende, jonge, duurzame koplopers van Nederland, ter inspiratie voor een nieuwe generatie. De lijst bestaat uit honderd ondernemers, studenten en inspirators die een positieve impact hebben.

Meer van dit soort artikelen op je wall?
Like Bedrock!

Meer Bedrock

manifest

Jonge politici (van links tot rechts) tekenen manifest voor duurzaamheid

Duurzaam boodschappen doen? Dat doe je bij deze supermarkten

Een designhuis volledig gemaakt van sloopafval: help je mee?

Gespot door de redactie: unieke denim jasjes en een festival met als thema werk

Grote ambities bij de Voedseltop: Nederland moet koploper zijn in veilige, gezonde en duurzame voeding

Gespot door de redactie: een stadstuinwinkel en dansen op muziek van Bach

De overheid moet meer aandacht aan gezonde voeding besteden (Minister van Voedsel een idee?)