Een heerlijk healthy recept uit Rens Kroes’ nieuwe kookboek: springrolls met kip – Bedrock
#nutrition

Een heerlijk healthy recept uit Rens Kroes’ nieuwe kookboek: springrolls met kip

Springrolls met kip (en the best dip ever)

Rens Kroes lanceerde afgelopen donderdag haar nieuwe kookboek, On The Go. Bedrock mag exclusief een tipje van de sluier oplichten en een recept delen.

Voor deze rolls geldt: oefening baart kunst. Als je er handigheid in krijgt, maak je met gemak een fancy lunch voor twee dagen. De dip neem je apart mee in een (goed afgesloten!) bakje.

Day Before

Bereidingstijd: 20 minuten

Ingrediënten voor 6 springrolls

  • 100 g komkommer
  • 100 g paprika
  • 120 g wortel
  • 6 bladeren Chinese kool of ijsbergsla
  • 400 g kipfilet
  • 1 el kokosolie
  • 1 teentje knoflook
  • 1 tl tamari
  • 6 rijstvellen
  • 2 g muntblaadjes, fijngesneden
  • 1 el sesamzaad
  • 20 g verse koriander
  • best dip ever, zie hieronder

Houdbaarheid

2 dagen, in de koelkast.

Benodigdheden

  • schone theedoek
  • keukenpapier

Bereiding

Snijd de komkommer, paprika en wortel in kleine reepjes. Spoel de kool- of ijsbergslabladeren schoon en dep ze droog met keukenpapier.

Bak in een koekenpan de kipfilet in 1 el kokosolie, haal hem met behulp van 2 vorken tot plukken uit elkaar. Knijp het knoflookteentje erboven uit, meng met de tamari door de kip en laat samen afkoelen.

Dompel zodra de kip is afgekoeld de rijstvellen een voor een in een grote kom met lauwwarm water. Schud droog en leg het zachtgeworden rijstpapier op een schone ondergrond. Bijvoorbeeld op een vochtig gemaakte theedoek of op een marmeren snijplank.

Leg een zesde deel van de ingrediënten op een helft van een rijstvel: eerst de fijngesneden munt, dan een blad kool of sla, kipreepjes, wat blaadjes koriander, paprika, wortel, komkommer en wat sesamzaad. Klap de rol dubbel en vouw de beide zijden naar binnen. Rol voorzichtig maar stevig op. Herhaal dit vijfmaal. Leg de springrolls vervolgens in een on the go-trommeltje. Vergeet je dip niet.

The Best Dip Ever: Ingredienten

  • 2 el biologische pindakaas
  • 100 ml water
  • 1 tl sambal
  • 1 el tamari
  • 1 tl ahornsiroop
  • 5 g verse gember
  • 1 tl appelazijn

Bereiding

Snijd wat gember fijn en doe samen met de andere ingrediënten in een to go-bakje. Roer met een vork alles door elkaar.

Meer recepten?

Probeer deze vegan Twix, heerlijk! Of wat dacht je van een vegan Snickers?

Meer van dit soort artikelen op je wall?
Like Bedrock!

Meer Bedrock

Superfoods. Bestaan ze nou echt? Een wetenschapper geeft antwoord

Alcoholvrije cocktails voor tijdens de feestdagen

Wat wij kunnen leren van de gezonde keuzes van topchef Donal Skehan

Nieuwe favoriet: kookprogramma van Sanne Vogel met eten dat goed is voor jezelf én voor de wereld

Allemaal de keuken in: bekende bakwonder Anna Olson ziet bakken als een vorm van meditatie

Zo word je grenzeloos gezond met tophockeyer Ellen Hoog

Voor de koudere dagen: een heerlijk recept voor warme havermoutpap