Recept: havermout rabarber squares (met aardbeien) - Bedrock
#nutrition - Havermoutje

Recept: havermout rabarber squares (met aardbeien)

Smakelijk!

Elke week delen we een verrassend recept uit het kookboek van Havermoutje. Deze keer delen we een recept voor havermout rabarber squares.

Benodigdheden

  • Ovenschaal
  • Bakpapier

Compote

  • 450 g rabarber
  • 250 g aardbeien
  • 4 el maizena
  • 50 g suiker
  • Sap van 1 halve citroen

Deeg

  • 250 g havermout
  • 200 g speltbloem
  • 175 g kokosolie
  • 2 eieren
  • 2 tl kaneel
  • 1 snufje zout
  • 1 tl bakpoeder

Zo maak je het

  1. Verwarm de oven eerst voor op 175 graden. Snijd de rabarber in kleine stukjes en verwijder de roosjes van de aardbeien. Doe de rabarber, aardbei en de overige ingrediënten voor de compote bij elkaar in een pan en laat op laag vuur staan. De rabarber en de aardbeien vallen vanzelf uit elkaar, roer af en toe door zodat er niks aankoekt onderin de pan. Laat het staan totdat het een zachte compote is.
  2. Doe nu alle ingrediënten van het deeg in een kom en kneed het tot een soepel deeg. Neem 1/3e van het deeg apart en maak van de rest de bodem in de bakvorm of een ovenschaal. Giet hier nu de compote overheen.
  3. Doe bij het overgebleven deeg nog 30 g havermout. Dit wordt de crumble voor bovenop de rabarber squares. Strooi dit over de compote. Zet de ovenschaal nu in de voorverwarmde oven. Bak de crumble in circa 25 minuten goudbruin.
  4. Laat de ovenschaal helemaal afkoelen en snijd dan pas de koek in repen! Enjoy!

Meer lezen?

Probeer ook eens deze goddelijke havermout-stroopwafels met appelstroop en kaneel.

Niets meer missen van Bedrock?

Like hier onze Facebook-pagina en blijf up to date. Of schrijf je in voor de Bedrock-nieuwsbrief.

Meer van dit soort artikelen op je wall?
Like Bedrock!

Havermoutje

Pascalle Bonnier & Mathijs Kok delen sinds 2013 recepten met haver als basisingrediënt. Het doel is vooral inspireren en laten zien dat er oneindig veel mogelijkheden zijn met havermout. Begin 2015 kwam hun eerste kookboek 'Havermoutje' uit en inmiddels ligt ook het tweede boek 'Nootje' in de schappen.

Meer Bedrock

Kliekjesdag recept: zo maak je van overgebleven risotto een smaakvolle burger

Alcoholvrije cocktails voor tijdens de feestdagen

Wat wij kunnen leren van de gezonde keuzes van topchef Donal Skehan

Nieuwe favoriet: kookprogramma van Sanne Vogel met eten dat goed is voor jezelf én voor de wereld

Zo word je grenzeloos gezond met tophockeyer Ellen Hoog

Voor de koudere dagen: een heerlijk recept voor warme havermoutpap

Een recept voor een heerlijke vegan quiche