5 x summer reads: boeken over (de soms haat/liefde verhouding met) food - Bedrock
#nutrition - Josephine Kay

5 x summer reads: boeken over (de soms haat/liefde verhouding met) food

Van Michael Pollan tot Frank Bruni

Vorige week deelden we 5 boeken over spiritualiteit, die niet zweverig zijn, en vandaag delen we 5 boeken over voeding die als eye openers fungeren. Want, we houden van lekker en goed eten, maar soms kan het je ergste vijand zijn.

Bread, Wine, Chocolate: The Slow Loss of Foods We Love

Shrijver Simran Sethi onderzoekt de voedingsmiddelen waar we zo van houden, en plezier van beleven. Hij schijnt ook licht op het feit dat steeds meer eten monotoon wordt en op elkaar gaat lijken. Vooral in Amerika, waar eten steeds meer hetzelfde smaakt. Hij pleit voor meer diversiteit en het behoud van een divers menu.

The Man Who Ate Everything

Jeffrey Steingarten was de foodrecensent voor Vogue en beschrijft op grappige wijze hoe hij geprobeerd heeft zijn afkeer voor kimchi, de Griekse keuken en blauwe voeding te overwinnen. De hilarische anekdotes en conclusies zullen je doen watertanden. En je zal het waarschijnlijk met hem eens zijn na het lezen van dit boek: ‘ik weet vrij zeker dat god de kleur blauw alleen voor rottend eten had bedacht.’

The End of Plenty: The Race to Feed a Crowded World

Zou het einde van absurde hoeveelheden eten in westerse landen in zicht zijn? Journalist en milieuactivist Joel K. Bourne Jr. schetst een dramatisch beeld. Hij belicht de snelheid waarop voeding wordt geproduceerd voor een groeiende populatie en de consequenties voor het milieu.

Born Round: A Story of Family, Food and a Ferocious Appetite

Frank Bruni beschrijft in dit boek hoe hij ‘rond’ geboren werd: hij was een beetje mollig en altijd hongerig. Een bijzonder verhaal over zijn (vaak moeilijke) relatie met voeding en hoe hij in 2004 restaurant criticus werd voor The New York Times. Zijn haat/liefde-relatie met voeding komt hierdoor extra hard aan en voert de boventoon in zijn leven.

Cooked

Michael Pollan gebruikt de vier elementen: vuur, water, lucht en aarde om heerlijke gerechten te produceren. Hij legt de focus op wat de natuur ons gegeven heeft en leert gaandeweg hoe hij kan grillen met vuur, kan koken met vloeistof, brood kan bakken en hoe fermentatie werkt (van kaas tot bier). Na het lezen van dit boek heb je gegarandeerd zin in puur en echt eten.

Meer boeken?

Voor de zomervakantie: 5 boeken over spiritualiteit die niet zweverig zijn.

Niets meer missen van Bedrock?

Like hier onze Facebook-pagina en blijf up to date. Of schrijf je in voor de Bedrock-nieuwsbrief.

Meer van dit soort artikelen op je wall?
Like Bedrock!

Meer Bedrock

gezonde kapsalon

Hier eet je een gezonde kapsalon (ja echt, voor op je hotspot-lijst)

handen eten

Waarom het goed is als kinderen met hun handen eten

introverte mensen

Herkenbaar? 6 hobby’s van introverte mensen

goede verse vis

Voor goede verse vis en biologische wijnen ga je naar Haarlem (voor op je hotspot-lijst)

snijden van uien

Voor iedereen die huilt tijdens het snijden van uien: in de toekomst hoeft dat misschien niet meer

avocado 6 maanden vers

Zo houd je een avocado 6 maanden vers (geen grap)

meer chocolade

Voilà: hele goede redenen om meer chocolade te eten