Voor op je bucketlist: 7 natuurverschijnselen die zó bijzonder zijn - Bedrock
#travel - Monique van den Boomen

Voor op je bucketlist: 7 natuurverschijnselen die zó bijzonder zijn

Mother nature op haar mooist

Pixels

Wanneer de natuur gewoon haar gang gaat, kan dit zorgen voor de meest indrukwekkende verschijnselen.

960_SUPx-lava-flow-in-ocean-from-big-island-hawaii
Bruce Omori
Big Island, Hawaï

Aan de oostkust van het grootste eiland van Hawaï vind je de meest actieve vulkanen op aarde: Kilauea. Er stroomt dagelijks gloeiend hete lava van de vulkaan de oceaan in. De lava koelt vervolgens af en begint te stollen. Het natuurverschijnsel levert indrukwekkende beelden op.

cocooned-tree-pakistan

Coconbomen, Pakistan

Deze spookachtige bomen in Pakistan zijn ontstaan doordat miljoenen spinnen moesten vluchten voor overstromingen. Ze kozen voor een plekje hoog in de bomen en maakten een nieuw web om de stammen en takken heen. Het zorgt voor een cocon om de bomen heen.

fire-on-the-mountain1

Yanar Dag, Azerbeidzjan

Yanar Dag is een aardgasbron in Azerbeidzjan. Langs deze kalksteenheuvel branden al eeuwig drie meter hoge vlammen. De vlammen branden bij alle weersomstandigheden en als het regent veranderen ze van kleur.

death-valley-activities-wallpaper-4

Death Valley, VS

De ‘wandelende’ stenen in het drooggevallen meer Racetrack Playa in Death Valley riepen lange tijd vraagtekens op bij wetenschappers. In 2014 werd het mysterie eindelijk opgelost. Op het oppervlak van de zoutvlakte ontstaat door nachtvorst een dun laagje ijs, vervolgens gaat dit ijs door de wind schuiven, waardoor de stenen zich over het drooggevallen meer bewegen.

sea-of-stars-on-vaadhoo-island-verbalists-travel

Vaadhoo, Maldiven

Bij het eiland Vaadhoo in de Maldiven lijkt het net alsof de sterren in de zee gevallen zijn. De golven aan de kust lichten op en dit geeft een magisch effect. Het natuurverschijnsel wordt veroorzaakt door kleine levende wezentjes: fytoplankton. Deze plankton zorgt voor een lichtgevende, blauwe gloed.

moeraki-beach-boulders

Moeraki Boulders, Nieuw Zeeland

De Moeraki Boulders zijn grote ronde stenen die zich aan de kust van Koekohe Beach in Nieuw Zeeland bevinden. De keien zijn meer dan 60 miljoen jaar geleden op de zeebodem ontstaan door chemische processen. Door erosie komen ze nu uit de zee tevoorschijn.

great-blue-hole-belize

Great Blue Hole, Belize

De Great Blue Hole is een onderwater grot voor de kust van Belize. De kalkstenen grot heeft een grootte van maar liefst 300 meter breed en 124 meter diep en is overstroomd na de laatste ijstijd. Het is een van de beste duiklocaties van de wereld.

Meer lezen?

Voeg ook deze 10 adembenemende reiservaringen toe aan je bucketlist.

Niets meer missen van Bedrock?

Like hier onze Facebook-pagina en blijf up to date. Of schrijf je in voor de Bedrock-nieuwsbrief.

Meer van dit soort artikelen op je wall?
Like Bedrock!

Monique van den Boomen

Monique is bezig met haar master Communicatie- en Informatiewetenschappen aan de Vrije Universiteit Amsterdam en versterkt het team als tekststagiaire. Als ze niet aan het schrijven is, is ze in de keuken nieuwe recepten aan het uitproberen. En o ja, ooit wil ze nog een boek uitbrengen.

Meer Bedrock

buitenland

23 redenen om een tijdje in het buitenland te gaan wonen

vrij leven

Een vrij leven, hoe doe je dat met (geen) geld? (deel 2)

Mooi idee! Leg je eigen Tiny Forest aan: een kleine wildernis in de stad

vrij leven

Een vrij leven: hoe doe je dat met (geen) geld?

De vier mooiste en groenste plekken van Kaapstad en omstreken

hutje op de hei

Leven met minder; deze mensen zijn zelfvoorzienend in een hutje op de hei

Vrede hebben met het allemaal ‘even niet’ weten, hoe doe je dat?