Een heerlijk recept voor een vegan Twix - Bedrock
#nutrition - Sanne van Rooij

Een heerlijk recept voor een vegan Twix

Zó lekker!

Sanne van Rooij is gek op lekker, gezond en vooral vegan eten. Ze is eigenaresse van Living the Green Life waar ze vegan recepten, reviews en hotspots deelt. Voor BEDROCK selecteert ze de lekkerste recepten die je nu meteen thuis kunt maken. Deze keer delen we een heerlijk recept voor een vegan Twix.

Koekjes-laag

  • 150 gram ongebrande en ongezouten cashew noten (4 uur geweekt of 10 minuten gekookt)
  • 70 gram glutenvrije havermout
  • 70 gram kokosrasp
  • 5 grote zachte dadels
  • snuf kaneel
  • snuf Himalaya zout

Karamel-laag

  • 12 grote zachte dadels
  • 60 gram amandelpasta
  • 2 eetlepels siroop (rijst, dadel of agave)
  • 1 eetlepel gesmolten kokosolie

Chocolade-laag

  • 100 gram cacao boter
  • 40 gram rauwe cacao
  • 3 eetlepels siroop (rijst, dadel of agave)
  • snuf vanille poeder
  • snuf kaneel

Bereiding vegan Twix

Het maken van deze Twixen is echt enorm makkelijk. Het enige dat wat moeite zal kosten is het wachten tot ze klaar zijn. Doe de ingrediënten voor de eerste laag (de koekjes laag) in je keukenmachine of blender en laat deze draaien tot je een kruimelig koekdeeg hebt.

Pak een beetje tussen je wijsvinger en duim en druk dit plat. Blijft het aan elkaar plakken dan is het ‘deeg’ goed. Zo niet, voeg dan nog een theelepel kokosolie toe en mix nog een halve minuut.

Pak een bakblik, schep hier de eerste laag in en spreid dit goed uit. Zet het bakblik even in de koelkast terwijl je ondertussen begint aan de karamellaag.

Doe alle ingrediënten voor de karamellaag in je keukenmachine of blender en mix tot je een dikke pasta hebt. Smeer dit uit over de koek en zet het bakblik weer even terug in de koelkast.

Smelt in een pannentje de cacaoboter en roer hier de rest van de ingrediënten doorheen. Giet dit over de karamellaag en zet je vegan Twix een half uurtje in de vriezer. Snijd in stukken en geniet!

Meer recepten?

Hier vind je het recept voor een vegan Snickers. En hier een recept voor een vegan Bounty.

Meer van dit soort artikelen op je wall?
Like Bedrock!

Sanne van Rooij

Sanne van Rooij is gek op lekker, gezond en vooral vegan eten. Een ‘foodie’ of ‘health freak’? Ja... stiekem wel. 99% van haar vrije tijd is ze bezig met eten – koken, recepten bedenken, gezonde restaurants bezoeken of struinen over biologische markten. Sanne is eigenaresse van de website Living te Green Life. Hier vind je dagelijks lekkere vegan recepten, reviews en lees je over nieuwe hotspots.

Meer Bedrock

healthy recepten paasbrunch

5 healthy recepten voor een paasbrunch

duurzaam mogelijk te eten

Hoe zo duurzaam mogelijk te eten zonder veganist te worden

Gespot door de redactie: prachtige tapijten en vegan verzorgingsproducten

Kliekjesdag recept: zo maak je van overgebleven risotto een smaakvolle burger

Waarom ik 40 dagen niks meer eet dat met dieren te maken heeft

Dit zijn de duurzame trends voor 2017 (en later)

Alle wetenschappelijk onderbouwde antwoorden op negatieve opmerkingen over veganisten