Wil je duurzame mode-keuzes maken? Deze app helpt een handje - Bedrock
#sustainability - Josephine Kay

Wil je duurzame mode-keuzes maken? Deze app helpt een handje

The Next Closet lanceert een nieuwe app die kopen en verkopen nog makkelijker maakt

Frank Barratt, Getty Images

De meesten van ons zijn opgegroeid met fast fashion. ‘S avonds een feestje? Even snel langs een van de grote modeketens om een jurkje van €19,99 te scoren. Volgende week op vakantie? Nog even snel wat goedkope bikini’s en T-shirts in drie verschillende kleuren halen, want dat wisselt zo lekker af.

Gelukkig is er een movement gaande als het om dit soort goedkope modetaferelen gaat. Veel merken beginnen nieuwe conscious-waardige lijnen, investeren in het recyclen van materialen en bieden reparatie-services aan. Maar wat als je nog mooie kledingstukken in de kast hebt hangen die bijvoorbeeld net niet meer passen of simpelweg gewoon niet meer jouw stijl zijn? Dan kun je ervoor kiezen om ze te verkopen aan de volgende gelukkige eigenaar.

Handige app

In Nederland wordt één op de vijf kledingstukken niet meer gebruikt. Helaas veranderen deze aantallen niet als het doorverkopen van je items veel gedoe oplevert. Daarom heeft The Next Closet een handige app ontwikkeld, waardoor dit veel makkelijker gaat. Binnen vijf minuten is een ongewild item uit je kledingkast geüpload. Daar bovenop komt dat het uploaden gratis is en je zelf de prijs voor je stuk kunt bepalen. Heb je je item verkocht? Dan krijg je een gratis verzendlabel thuis opgestuurd zodat je het pakketje naar de nieuwe eigenaar kunt sturen. Daarna krijg je 80% van de verkoopprijs op je rekening gestort. Zo heb je bijgedragen aan het verduurzamen van de modewereld én heb je weer een goedgevulde portemonnee.

Meer lezen

Heleen Hülsmann en stylisten-duo Dijkstra & Dijkstra delen hun duurzame modetips .

HP-beeld-app

In samenwerking met The Next Closet

Meer van dit soort artikelen op je wall?
Like Bedrock!

Meer Bedrock

manifest

Jonge politici (van links tot rechts) tekenen manifest voor duurzaamheid

duurzaam h&m

H&M goes duurzaam en gebruikt in de nieuwe Conscious-collectie afval uit zee

Duurzaam boodschappen doen? Dat doe je bij deze supermarkten

Een designhuis volledig gemaakt van sloopafval: help je mee?

Gespot door de redactie: unieke denim jasjes en een festival met als thema werk

Grote ambities bij de Voedseltop: Nederland moet koploper zijn in veilige, gezonde en duurzame voeding

Gespot door de redactie: een stadstuinwinkel en dansen op muziek van Bach