Helen Gyasi (29) wil Afrikaanse vrouwen samenbrengen in de landbouwsector om zo hongersnood in Afrika tegen te gaan - Bedrock
#video

Helen Gyasi (29) wil Afrikaanse vrouwen samenbrengen in de landbouwsector om zo hongersnood in Afrika tegen te gaan

Wat kunnen we leren van jonge, duurzame ondernemers?

Samen met OneWorld presenteren we de meest duurzame jonge ondernemers van Nederland. We maakten tien portretten van inspirerende deelnemers aan de Duurzame Jonge 100 van 2016. In deze videoserie vertellen ondernemers, inspirators en duurzame koplopers je in één minuut hoe duurzaam ze leven én hoe jij dat ook kan doen. Aflevering 3: Helen Gyasi (29), founder van Nyamekeye Farms.

In 2030 zullen er 9 miljard mensen op aarde zijn. Waarvan de meesten zich in Afrika bevinden. Hoe kunnen we ervoor zorgen dat al die mensen genoeg te eten krijgen? Veel Afrikaanse landen hebben niet genoeg high-tech machines om het meeste uit de landbouw te halen. Veel vrouwen werken hard om hun familie van eten te voorzien.

Daarom wil Helen boerinnen samenbrengen om coöperaties te vormen, en ze daarbij helpen door ze in contact te brengen met landbouw-trends, financiële instanties die steun kunnen bieden en bedrijven die zich bezighouden met innovaties op het gebied van duurzaamheid.

OVER DE DUURZAME JONGE 100

Elk jaar selecteert een jury de meest inspirerende, jonge, duurzame koplopers van Nederland, ter inspiratie voor een nieuwe generatie. De lijst bestaat uit honderd ondernemers, studenten en inspirators die een positieve impact hebben.

Meer van dit soort artikelen op je wall?
Like Bedrock!

Meer Bedrock

milieu

Dit is nóg slechter voor het milieu dan vlees (yep, echt waar)

Deze Amerikaanse app meet de invloed van jouw aankoop op de wereld

knuffels

Gespot door de redactie: knuffels die kinderen leren over plastic in de oceaan

ramp in Bangladesh

Wat is er veranderd sinds de ramp in Bangladesh?

Een lijntje cocaïne snuiven? Dat is een stuk schadelijker dan je denkt

fair fashion

Gespot door de redactie: fair fashion en een festival over aardgasvrij wonen

De duurzaamste drijvende woonwijk van Europa komt gewoon in Amsterdam-Noord