Helen Gyasi (29) wil Afrikaanse vrouwen samenbrengen in de landbouwsector om zo hongersnood in Afrika tegen te gaan - Bedrock
#video

Helen Gyasi (29) wil Afrikaanse vrouwen samenbrengen in de landbouwsector om zo hongersnood in Afrika tegen te gaan

Wat kunnen we leren van jonge, duurzame ondernemers?

Samen met OneWorld presenteren we de meest duurzame jonge ondernemers van Nederland. We maakten tien portretten van inspirerende deelnemers aan de Duurzame Jonge 100 van 2016. In deze videoserie vertellen ondernemers, inspirators en duurzame koplopers je in één minuut hoe duurzaam ze leven én hoe jij dat ook kan doen. Aflevering 3: Helen Gyasi (29), founder van Nyamekeye Farms.

In 2030 zullen er 9 miljard mensen op aarde zijn. Waarvan de meesten zich in Afrika bevinden. Hoe kunnen we ervoor zorgen dat al die mensen genoeg te eten krijgen? Veel Afrikaanse landen hebben niet genoeg high-tech machines om het meeste uit de landbouw te halen. Veel vrouwen werken hard om hun familie van eten te voorzien.

Daarom wil Helen boerinnen samenbrengen om coöperaties te vormen, en ze daarbij helpen door ze in contact te brengen met landbouw-trends, financiële instanties die steun kunnen bieden en bedrijven die zich bezighouden met innovaties op het gebied van duurzaamheid.

OVER DE DUURZAME JONGE 100

Elk jaar selecteert een jury de meest inspirerende, jonge, duurzame koplopers van Nederland, ter inspiratie voor een nieuwe generatie. De lijst bestaat uit honderd ondernemers, studenten en inspirators die een positieve impact hebben.

Meer van dit soort artikelen op je wall?
Like Bedrock!

Meer Bedrock

festivals

De gigantische impact van ál die festivals (en hoe we dat kunnen verminderen)

gezond eten

Waarom duurzaam en gezond eten geen druppel op de gloeiende plaat is

nieuwe outfit

Elke week een nieuwe outfit? Dit is de (verborgen) impact van kleding op het milieu

klein

Waarom ‘klein is fijn’ jouw nieuwe levensmotto moet worden

duurzaamheid

Duurzaamheid is goed, maar met regeneratie maken we pas echt het verschil

auto

Heb je een auto? Dit is hoeveel impact dat op het milieu heeft (300 bomen planten, anyone?)

Mooi! Deze reportage laat zien welke schonere alternatieven er zijn voor plastic voorwerpen