Bijzonder: deze familie woont in een duurzame kas in Rotterdam - Bedrock
#sustainability

Bijzonder: deze familie woont in een duurzame kas in Rotterdam

Prachtig leven in de natuur

Met een kas kun je meer dan groente en fruit verbouwen, je kunt er namelijk ook prima in wonen. Deze duurzame kas in Rotterdam bewijst het. Roomed geeft je een exclusief kijkje in de kas, en hieronder vind je alvast een voorproefje.

Het huis is ontworpen door een aantal studenten van de Hogeschool van Rotterdam die onderzoek deden naar duurzaam wonen. Helly Scholten en haar familie verlieten hun herenhuis in het centrum van Rotterdam toen ze hoorden van de mogelijkheid om te wonen in een duurzame broeikas.

Roomed-Rotterdam_JazzyHartog34-1024x683

Het uitgangspunt van dit project is dat alles wat je bouwt ook weer afgebroken en hergebruikt moet worden – zonder schade aan het milieu te brengen. Het huis is dan ook gemaakt van natuurlijke materialen: hout, leem en glas. Het hout komt van enorme bomen uit het Hoge Noorden. De enorme houtplaten kunnen makkelijk losgeschroefd en hergebruikt worden. De muren zijn gemaakt van leem. Wanneer dit materiaal in aanraking komt met water, loopt het weg. Als het huis afgebroken wordt, kun je dus gewoon de tuinslang erop zetten en dan spoelen de muren weg in de aarde. In leem zitten geen schadelijke stoffen dus het kan verdwijnen in de aarde zonder gevolgen. De glazen overkapping, de kas dus, is niet alleen nodig vanwege de warmte, maar het functioneert ook als bescherming voor het leem.

Roomed-Rotterdam_JazzyHartog26-1024x683

Roomed-Rotterdam_JazzyHartog19-1024x683

Meer beelden bekijken en de rest van het artikel lezen? Check Roomed.

Meer van dit soort artikelen op je wall?
Like Bedrock!

Meer Bedrock

De vier mooiste en groenste plekken van Kaapstad en omstreken

Kijktip: de Prijsvechter (over massaconsumptie en goedkooplust)

Kwik in je lijf: het gevaar van amalgaamvullingen

manifest

Jonge politici (van links tot rechts) tekenen manifest voor duurzaamheid

Gespot door de redactie: prachtige tapijten en vegan verzorgingsproducten

duurzaam h&m

H&M goes duurzaam en gebruikt in de nieuwe Conscious-collectie afval uit zee

Duurzaam boodschappen doen? Dat doe je bij deze supermarkten