Sinaasappelhavermoutje met cacao – Bedrock
#nutrition - Havermoutje

Sinaasappelhavermoutje met cacao

Recept voor 1 persoon

Elke week delen we een verrassend recept uit het kookboek van Havermoutje. Dit keer delen we een recept voor havermout met sinaasappel en cacao. Het is misschien even wennen aan de bittere smaak, maar give it a try. Cacao nibs zijn übergezond en maken van elk havermoutje een feestje.

Benodigdheden

  • steelpannetje

Ingrediënten

  • 50 g havermout
  • 200 ml sojamelk
  • 1 el cacaopoeder
  • handje walnoten
  • 3 el sinaasappelsap, versgeperst
  • 1 el cacao nibs of stukjes pure chocolade
  • schijfje sinaasappel, als garnering

Zo maak je het

  1. Breng de havermout met de sojamelk, het cacaopoeder en de walnoten in een pan aan de kook. Laat 10-15 minuten zachtjes koken en roer alles regelmatig door.
  2. Haal de pan van het vuur.
  3. Roer het sinaasappelsap en de eetlepel cacao nibs of stukjes pure chocolade door de havermout. We koken het sap dus niet mee, want dan krijgt het een bittere smaak.
  4. Doe de havermout in een kom en garneer met het schijfje sinaasappel zodat het er ook nog eens heel mooi uit ziet. Smakelijk!

Kijk hier voor de ontbijtversie van het worteltaarthavermoutje.

Meer van dit soort artikelen op je wall?
Like Bedrock!

Havermoutje

Pascalle Bonnier & Mathijs Kok delen sinds 2013 recepten met haver als basisingrediënt. Het doel is vooral inspireren en laten zien dat er oneindig veel mogelijkheden zijn met havermout. Begin 2015 kwam hun eerste kookboek 'Havermoutje' uit en inmiddels ligt ook het tweede boek 'Nootje' in de schappen.

Meer Bedrock

Alcoholvrije cocktails voor tijdens de feestdagen

Wat wij kunnen leren van de gezonde keuzes van topchef Donal Skehan

De ultieme tip van een modejournalist voor een duurzame garderobe

Nieuwe favoriet: kookprogramma van Sanne Vogel met eten dat goed is voor jezelf én voor de wereld

Allemaal de keuken in: bekende bakwonder Anna Olson ziet bakken als een vorm van meditatie

Zo word je grenzeloos gezond met tophockeyer Ellen Hoog

Voor de koudere dagen: een heerlijk recept voor warme havermoutpap

Een recept voor een heerlijke vegan quiche