Vera Bachrach (27) vertelt waarom we weer uit blik moeten eten – Bedrock
#video

Vera Bachrach (27) vertelt waarom we weer uit blik moeten eten

Wat kunnen we leren van jonge, duurzame ondernemers?

Samen met OneWorld presenteren we de meest duurzame jonge ondernemers van Nederland. We maakten tien portretten van inspirerende deelnemers aan de Duurzame Jonge 100 van 2016. In deze videoserie vertellen ondernemers, inspirators en duurzame koplopers je in één minuut hoe duurzaam ze leven én hoe jij dat ook kan doen. Aflevering 1: Vera Bachrach (27), founder van De Tostifabriek, Coco Conserven en E-stone Batteries.

Vera Bachrach (27) is het brein achter Coco Conserven, E-stone Batteries én ontwerper bij De Nederlandse School. Eerder ontwikkelde ze het briljante concept ‘De Tostifabriek’: een levende installatie over het wonder dat voorafgaat aan het voedsel op je bord.

Met Coco Conserven startte ze daadwerkelijk een fabriek, waarmee ze blik weer op de kaart wil zetten. “Het conservenblik, uitgevonden dankzij Napoleon en tot icoon verheven door Andy Warhol, staat nu vooral te boek als vies en goedkoop voedsel voor noodgevallen,” schrijft ze op haar website. Volgens Bachrach biedt blik als verpakkingsmateriaal juist het antwoord op de hedendaagse voedselproblematiek en een prima alternatief op onze verscultuur. Met Coco Conserven maakt ze ‘goede’ conservenblikken. Op het gebied van smaak, houdbaarheid, maar ook als het gaat om energie, grondstoffen en duurzaamheid. Daarnaast ontwikkelt Vera met E-stone Batteries een nieuwe batterij, gemaakt van nikkel en ijzer, voor de opslag van duurzame energie.

In één minuut vertelt ze hoe wij volgens haar ook duurzamer kunnen leven.

Over de Duurzame Jonge 100


Elk jaar selecteert een jury de meest inspirerende, jonge, duurzame koplopers van Nederland, ter inspiratie voor een nieuwe generatie. De lijst bestaat uit honderd ondernemers, studenten en inspirators die een positieve impact hebben.

Meer van dit soort artikelen op je wall?
Like Bedrock!

Meer Bedrock

Duurzame sportkleding om jouw goede voornemens te laten slagen, zonder schuldgevoel

De VN heeft 2017 omgedoopt tot het internationale jaar van duurzaam toerisme

Een vakantie in het verschiet? Binnenkort kun je zien hoe duurzaam (of niet) jouw reis is

Gespot door de redactie: een healthy brunch en een magische running experience

Floris en Ivar zijn als ‘Sailors for Sustainability’ op een duurzame wereldreis

Dit is de impact die wij op de natuur hebben (in 10 minuten uitgebeeld)

In je eigen voedsel voorzien? Neem een boer in loondienst