Vera Bachrach (27) vertelt waarom we weer uit blik moeten eten - Bedrock
#video

Vera Bachrach (27) vertelt waarom we weer uit blik moeten eten

Wat kunnen we leren van jonge, duurzame ondernemers?

Samen met OneWorld presenteren we de meest duurzame jonge ondernemers van Nederland. We maakten tien portretten van inspirerende deelnemers aan de Duurzame Jonge 100 van 2016. In deze videoserie vertellen ondernemers, inspirators en duurzame koplopers je in één minuut hoe duurzaam ze leven én hoe jij dat ook kan doen. Aflevering 1: Vera Bachrach (27), founder van De Tostifabriek, Coco Conserven en E-stone Batteries.

Vera Bachrach (27) is het brein achter Coco Conserven, E-stone Batteries én ontwerper bij De Nederlandse School. Eerder ontwikkelde ze het briljante concept ‘De Tostifabriek’: een levende installatie over het wonder dat voorafgaat aan het voedsel op je bord.

Met Coco Conserven startte ze daadwerkelijk een fabriek, waarmee ze blik weer op de kaart wil zetten. “Het conservenblik, uitgevonden dankzij Napoleon en tot icoon verheven door Andy Warhol, staat nu vooral te boek als vies en goedkoop voedsel voor noodgevallen,” schrijft ze op haar website. Volgens Bachrach biedt blik als verpakkingsmateriaal juist het antwoord op de hedendaagse voedselproblematiek en een prima alternatief op onze verscultuur. Met Coco Conserven maakt ze ‘goede’ conservenblikken. Op het gebied van smaak, houdbaarheid, maar ook als het gaat om energie, grondstoffen en duurzaamheid. Daarnaast ontwikkelt Vera met E-stone Batteries een nieuwe batterij, gemaakt van nikkel en ijzer, voor de opslag van duurzame energie.

In één minuut vertelt ze hoe wij volgens haar ook duurzamer kunnen leven.

Over de Duurzame Jonge 100


Elk jaar selecteert een jury de meest inspirerende, jonge, duurzame koplopers van Nederland, ter inspiratie voor een nieuwe generatie. De lijst bestaat uit honderd ondernemers, studenten en inspirators die een positieve impact hebben.

Meer van dit soort artikelen op je wall?
Like Bedrock!

Meer Bedrock

Denk erover na: wat zou je doen als je een week niet onzeker was?

manifest

Jonge politici (van links tot rechts) tekenen manifest voor duurzaamheid

Duurzaam boodschappen doen? Dat doe je bij deze supermarkten

Een designhuis volledig gemaakt van sloopafval: help je mee?

Gespot door de redactie: unieke denim jasjes en een festival met als thema werk

Grote ambities bij de Voedseltop: Nederland moet koploper zijn in veilige, gezonde en duurzame voeding

Gespot door de redactie: een stadstuinwinkel en dansen op muziek van Bach