Vegan boekweitpannenkoeken (heerlijk met banaan of frambozenjam) - Bedrock
#nutrition - Sanne van Rooij

Vegan boekweitpannenkoeken (heerlijk met banaan of frambozenjam)

Recept voor 6 kleine pannenkoeken

Sanne van Rooij is gek op lekker, gezond en vooral vegan eten. Ze is eigenaresse van Living te Green Life waar ze vegan recepten, reviews en hotspots deelt. Voor BEDROCK selecteert ze de lekkerste recepten die je nu meteen thuis kunt maken. Deze keer delen we een heerlijk recept voor boekweitpannenkoeken.

Ik het weekend eten wij pannenkoeken. De ene keer met bananen, de andere keer met chocolade of frambozenjam. Altijd veel, en altijd zijn ze lekker. De basis is meestal havermout of havermeel. Erg onhandig wanneer je geen van beide in huis hebt. Gelukkig zijn er nog heel veel andere ingrediënten die je kunt gebruiken om pannenkoeken mee te maken en zo kwam ik bij boekweit. Een geweldig fruitzaad (eh ja, het is dus geen graan) met flink wat gezondheidsvoordelen en helemaal glutenvrij. Genoeg reden om deze boekweit variant te proberen. Na een beetje passen en meten waren deze lekkere pannenkoeken het resultaat. Wel hebben we iets meer zoetmakers gebruikt (banaan en siroop) omdat boekweit een redelijk heftige smaak heeft. Je kan natuurlijk een van de twee weglaten.

Ingrediënten

Bereiding

Prak de banaan tot je een egale mix hebt. Voeg hier het meel, het vegan ei en de siroop of suiker bij en meng dit goed door elkaar. Giet beetje bij beetje de melk (of het water) erbij terwijl je met een vork door het beslag roert. Verwarm de kokosolie in een grote pan. Wanneer deze vloeibaar is schep je het beslag in de pan. Wanneer de bovenkant droog wordt en de zijkanten opkrullen draai je de pannenkoek om en bak je hem nog even aan de andere kant. Maak er een mooie toren van of eet ze los van elkaar, elk met een andere topping. Enjoy!

Meer van dit soort artikelen op je wall?
Like Bedrock!

Sanne van Rooij

Sanne van Rooij is gek op lekker, gezond en vooral vegan eten. Een ‘foodie’ of ‘health freak’? Ja... stiekem wel. 99% van haar vrije tijd is ze bezig met eten – koken, recepten bedenken, gezonde restaurants bezoeken of struinen over biologische markten. Sanne is eigenaresse van de website Living te Green Life. Hier vind je dagelijks lekkere vegan recepten, reviews en lees je over nieuwe hotspots.

Meer Bedrock

healthy recepten paasbrunch

5 healthy recepten voor een paasbrunch

duurzaam mogelijk te eten

Hoe zo duurzaam mogelijk te eten zonder veganist te worden

Gespot door de redactie: prachtige tapijten en vegan verzorgingsproducten

Kliekjesdag recept: zo maak je van overgebleven risotto een smaakvolle burger

Waarom ik 40 dagen niks meer eet dat met dieren te maken heeft

Dit zijn de duurzame trends voor 2017 (en later)

Alle wetenschappelijk onderbouwde antwoorden op negatieve opmerkingen over veganisten