6 vragen die je helpen bij het vinden van je passie - Bedrock
#psychology - Monique van den Boomen

6 vragen die je helpen bij het vinden van je passie

Of je laten zien dat je je 'true calling' al gevonden hebt

Ian Schneider

Je wilt iets doen wat je écht leuk vindt. Waar je hart ligt, en waar je zonder moeite al je energie in wilt steken. Maar hoe vind je dat, die true calling? Deze zes vragen kunnen je helpen bij het vinden van je passie.

Wat maakt je gelukkig?

Kijk in plaats van naar al het andere, eerst naar de basis: je passie zorgt ervoor dat je je gelukkig voelt. Simple as that. Zelfs als je er alleen aan denkt, voel je je er goed door. Je passie voelt voor jou als een beloning en je kunt je dan ook niet voorstellen dat je het niet doet. It feels like breathing. Wat maakt jou gelukkig en wat zou je het liefst elke dag doen?

Waarin ben je heel gemotiveerd?

Wanneer je iets doet wat je echt leuk vindt, vind je het niet erg om er hard voor te werken. Je wilt jezelf graag verder ontwikkelen en hebt er dan ook alles voor over. Je zet alles in om zo goed mogelijk te worden in wat je doet. Deze nieuwsgierigheid en leergierigheid laten zien dat je hebt gevonden wat je écht leuk vindt.

Wat zou je doen als geld en andere praktische zaken er niet toe deden?

Bedenk je wat je zou willen doen als al het andere niet uit zou maken. Als je nergens bang voor zou zijn. Probeer niet te kijken naar geld en andere zaken. Focus je op je true calling.

Wat zorgt ervoor dat je compleet de tijd vergeet?

Soms als je ergens mee bezig bent, vergeet je compleet de tijd. Je verliest jezelf en zonder dat je het in de gaten hebt, ben je úren verder. Dát is je passie.

Wie is je inspiratiebron?

Kijk naar inspiratiebronnen in je leven. Wat doen zij? Vaak zie je mensen met dezelfde passie als een een inspiratiebron, en je zou dan ook maar al te graag van hen willen leren. Wat is het dat zij doen, dat je inspireert?

Het is goed om je passie te vinden, want werk doen waar je niet blij van wordt, kan zelfs zorgen voor een bore-out.

Meer van dit soort artikelen op je wall?
Like Bedrock!

Monique van den Boomen

Monique is bezig met haar master Communicatie- en Informatiewetenschappen aan de Vrije Universiteit Amsterdam en versterkt het team als tekststagiaire. Als ze niet aan het schrijven is, is ze in de keuken nieuwe recepten aan het uitproberen. En o ja, ooit wil ze nog een boek uitbrengen.

Meer Bedrock

leven veranderde

Wat ik leerde van mijn burn-out (en hoe het mijn leven veranderde)

introverte mensen

Herkenbaar? 6 hobby’s van introverte mensen

geen zin om te werken

Geen zin om te werken? Zo krijg je jezelf toch aan de slag

ik stop ermee

Lieve baas, ik stop ermee

rijk

Echt rijk worden in honderd dagen (is dit de manier?)

Dipje? 4 manieren om jezelf snel op te vrolijken (en ze werken echt)

gewoontes die niet gelukkig maken

8 gewoontes die je niet gelukkig maken