's Werelds eerste Inner Peace Conference wordt dit jaar georganiseerd in Amsterdam - Bedrock
#spirituality - Tanja Terstappen

‘s Werelds eerste Inner Peace Conference wordt dit jaar georganiseerd in Amsterdam

De meest inspirerende leraren verzamelen zich in onze hoofdstad

Soesja Leugs

Delight Yoga organiseert op 1 en 2 oktober ‘s werelds eerste ‘Inner Peace Conference’. De conferentie is bedoeld voor iedereen die zich wil verdiepen in wijsheid, tradities en technieken die leiden naar innerlijke rust.

Ondanks alle welvaart en vrijheid die we hebben, ervaren we steeds meer stress, onrust en onvrede. We moeten veel te veel van onszelf, we raken overprikkeld, lopen tegen burn-outs aan en we zijn getuige van aanhoudende maatschappelijke conflicten. Allemaal tekenen van innerlijke verstoringen die we vervolgens extern proberen op te lossen.

De duurzame oplossing zit echter van binnen, vindt de organisatie van de Inner Peace Conference. We mogen eerst naar ons zelf kijken, alles wat we zien en tegenkomen (positief en negatief) in onszelf omarmen.

Van oorsprong zijn yoga en meditatie middelen om rust en helderheid te ervaren, door in contact te komen met jezelf. Vaak zijn we daar ver van verwijderd. Juist in deze tijd is dicht bij jezelf blijven extra van belang. Yoga-lerares Katiza Satya (1960):

"We as humans have the choice. The choice to be peace​ itself, and real happiness is exactly that. We as human beings ​finally choose to grow and take responsibility​ of our actions.​ That’s why the time for The Inner Peace Conference is now."

Yin & Yang

De Inner Peace Conference vindt plaats in Amsterdam, verspreid over prachtige kerken en historische plaatsen (lees: de Duif, de Posthoornkerk, de Vondelkerk, de Amstelkerk en de Beurs van Berlage). De meest inspirerende leraren, yogi’s, schrijvers en muzikanten vanuit de hele wereld verzamelen zich in onze hoofdstad. Sprekers als Eddie Stern, Tulku Lobsang Rinpoche, Katiza Satya, Tijn Touber en Juno Burger. De conferentie bestaat uit lezingen, activiteiten en concerten die op hun eigen manier naar innerlijke rust kunnen leiden.

1411515267_myfresh.tv_pticy-v-foto-leyly-dzheffris_47
Leyly Dzheffris

Op zaterdag ligt de nadruk op het vinden en herkennen van innerlijke rust. Doormiddel van yoga, meditatie en wisdom-technieken leer je naar binnen te keren (Yin). Op zondag leer je innerlijke rust om te zetten in actie (Yang) en het te integreren in je dagelijks leven. Het complete programma vind je hier.

Tip: Je kunt nu al kaarten kopen en je krijgt een fijne korting als je er op tijd bij bent. De Early Bird-kaartverkoop start op 15 mei.

IPC OK

Meer informatie vind je op de websites van Delight Yoga of Inner Peace Conference.

Meer van dit soort artikelen op je wall?
Like Bedrock!

Meer Bedrock

Rumi

Dit eeuwenoude gedicht van Rumi leert je omgaan met emoties

Kundalini yogi

Zo start je je ochtend als een Kundalini yogi

geluid

Bedrock’s 30 minuten meditatie: geluid

gedachten

Bedrock’s 30 minuten meditatie: gedachten

het nu

Waarom je juist niét moet zoeken naar het NU (serieus, stop ermee)

Bedrock’s 30 minuten meditatie: focus

boeddhistische wijsheden

10 x boeddhistische wijsheden