Recept: Havermoutcrackers (ook lekker zonder beleg) - Bedrock
#nutrition - Havermoutje

Recept: Havermoutcrackers (ook lekker zonder beleg)

Recept voor 20 crackers

Havermoutje

Elke week delen we een verrassend recept uit het kookboek van Havermoutje. Deze week: havermoutcrackers. Ze zijn heel krokant en dankzij de nootachtige smaak zelfs onbelegd heel lekker. Het recept is bovendien super-eenvoudig!

Benodigdheden

  • steelpannetje
  • keukenmachine met kneedhaak
  • bakpapier
  • bakplaat van 45 x 38 cm
  • deegroller

Ingrediënten

  • 100 g havermout
  • 3 el kokosolie
  • 100 g havermeel
  • 50 g speltbloem
  • 200 ml water
  • 3 el sesamzaad
  • 5 el lijnzaad
  • 4 el zonnebloempitten
  • 2 el pijnboompitten

Zo maak je het

  1. Verwarm de oven vast voor op 175 °C.
  2. Smelt de kokosolie in een pan op laag vuur.
  3. Doe alle ingrediënten in een kom en meng het geheel goed door elkaar. Vorm het deeg tot een bol.
  4. Leg de bol op een vel bakpapier en rol het met de deegroller uit tot een grote lap van ongeveer 3 millimeter dik, ter grootte van de bakplaat. Bestrooi het deeg met wat speltbloem als het deeg te veel plakt. Je kunt ook de deegroller bestrooien met bloem.
  5. Leg het bakpapier met het uitgerolde deeg op de bakplaat en bak de crackers 20-30 minuten in de oven.
  6. Snijd de crackers direct als ze uit de oven komen in de gewenste vorm want dan zijn ze nog warm en zacht. Laat ze volledig afkoelen voordat je ervan gaat proeven. Mmm, lekker knapperig!

Meer van dit soort artikelen op je wall?
Like Bedrock!

Havermoutje

Pascalle Bonnier & Mathijs Kok delen sinds 2013 recepten met haver als basisingrediënt. Het doel is vooral inspireren en laten zien dat er oneindig veel mogelijkheden zijn met havermout. Begin 2015 kwam hun eerste kookboek 'Havermoutje' uit en inmiddels ligt ook het tweede boek 'Nootje' in de schappen.

Meer Bedrock

basisrecept voor bananenbrood

Het basisrecept voor bananenbrood

healthy recepten paasbrunch

5 healthy recepten voor een paasbrunch

Kliekjesdag recept: zo maak je van overgebleven risotto een smaakvolle burger

Alcoholvrije cocktails voor tijdens de feestdagen

Wat wij kunnen leren van de gezonde keuzes van topchef Donal Skehan

Nieuwe favoriet: kookprogramma van Sanne Vogel met eten dat goed is voor jezelf én voor de wereld

Zo word je grenzeloos gezond met tophockeyer Ellen Hoog