3 tips voor minder schadelijke stoffen in huis (en in je lijf) – Bedrock
#sustainability - Monique van den Boomen

3 tips voor minder schadelijke stoffen in huis (en in je lijf)

Mackay

Er zijn zóveel manieren die kunnen zorgen dat we betere keuzes maken als het draait om het milieu en onze gezondheid. Soms zien we door de bomen het bos niet meer. Met deze drie eenvoudige tips kun je instant een groot gedeelte van de gifstoffen uit je leven bannen.

Kies voor wasmiddel met natuurlijke ingrediënten

We willen graag een wasmiddel dat onze kleding goed schoon wast én het ook nog eens lekker laat ruiken. Om aan deze verwachtingen te voldoen produceren fabrikanten een goed werkend wasmiddel, maar in veel gevallen bevat het een hoop schadelijke chemicaliën. Kies daarom voor een wasmiddel met natuurlijke ingrediënten, zoals Seepje.

Stop met het gebruiken van antibacteriële handzeep

Antibacteriële handzeep bevat het ingrediënt triclosan. Door deze stof worden bacteriën resistent. Wanneer het vervolgens echt nodig is om deze bacteriën te bestrijden, hebben we geen middelen meer. Volgens sommige onderzoekers werkt een gewone handzeep net zo ontsmettend.

Gebruik producten zonder parfum

Parfum is vaak de boosdoener die huidirritaties veroorzaakt. Je kunt daarom beter kiezen voor producten waar dit niet in voorkomt. Als je echt niet zonder geurtje kan, kies dan voor producten die geparfumeerd zijn door middel van etherische oliën.

Meer van dit soort artikelen op je wall?
Like Bedrock!

Meer Bedrock

Dit zijn de gezondheidsrisico’s van een tatoeage

Waarom ik 40 dagen geen alcohol drink

Vaker biologisch eten? Dit zijn een aantal redenen waarom je dat zou moeten doen

In je huis, garage en onder de gootsteen: het zou kunnen dat er deze kankerverwekkende stoffen in je huis zitten

Duurzame ledverlichting is mogelijk schadelijk voor je gezondheid

Zo delete je schadelijke stoffen uit je badkamerkastje

Dit gebeurt er als je een jaar geen bewerkte voedingsmiddelen eet