Hoe je vanavond de nieuwe maan kunt vieren – Bedrock
#spirituality - Tanja Terstappen

Hoe je vanavond de nieuwe maan kunt vieren

De effecten van meditatie kunnen versterken tijdens verschillende maanstanden

Greg Rakozy

Als de maan exact tussen de aarde en de zon in staat (zoals vandaag!), zie je ‘m bijna niet. Dit is het begin van een nieuwe cyclus van de maan. Spiritueel gezien kondigt de nieuwe maan het begin aan van een nieuwe periode. Of je nou in de kracht van de maan gelooft of niet: mooi moment om verandering te omarmen, dingen los te laten en met een schone lei te beginnen.

Eerder schreven we al dat de maan sowieso iets doet met de aarde en het leven daarop. Het paringsritueel en gedrag van sommige dieren en planten heeft verband met de stand van de maan en ook eb en vloed zijn een gevolg van de getijdenwerking.

Een nieuwe maan is de start van een nieuwe cyclus, en dat effect kunnen we merken. Volgens de zaaikalender is het bijvoorbeeld slim om sommige zaadjes te planten tijdens nieuwe maan, omdat planten dan snel nieuwe wortels ontwikkelen. En ook figuurlijk kan de energie van de nieuwe maan helpen om ‘geplante zaadjes’ en intenties een boost te geven.

Intunen

Omdat veel mensen steeds gevoeliger zijn voor maanstanden, kunnen de effecten van yoga of meditatie tijdens volle- of nieuwe maan versterkt worden. Met yoga-oefeningen als de Half-Pigeon, Flipped Dog, Crescent Lunge, Side Angle B en Half Moon kun je intunen op de kracht van de nieuwe maan. En er bestaan verschillende clubjes die meeliften op de kracht van de nieuwe maan door te mediteren op intenties, doelen en wensen voor de nieuw aangebroken periode.

We weten inmiddels dat meditatie (ook wetenschappelijk gezien) goed voor je is. En er zijn genoeg mensen die ervaren dat die effecten versterken tijdens verschillende maanstanden. Het proberen waard. Steek een kaarsje aan vanavond, ga rustig zitten en tune in op de nieuwe maan. Omdat deze voor een nieuw begin staat betekent dat ook: verandering. Er kunnen daarbij een hoop emoties loskomen en de kunst is om die een plek te geven. De audiomeditatie van Tijn Touber hieronder leert je daarmee omgaan. Happy new moon!

Weten welke vorm van meditatie het best bij jou past? We omschreven 10 technieken.

Meer van dit soort artikelen op je wall?
Like Bedrock!

Meer Bedrock

Gespot door de redactie: hippe taarten, muzikale concerten en een eco-retreat

Mediteer je gelukkig: kan dat volgens wetenschappers?

Gespot door de redactie: een healthy brunch en een magische running experience

Gespot door de redactie: hulpmiddelen om je goede voornemens écht vol te houden

Laten we vooral níet in het nu leven (en dankbaar zijn dat het niet hoeft)

Driving home for christmas? 4 minimeditaties voor onderweg

Gespot door de redactie: een duurzame pop-up store, yoga als kerstcadeau en een crowdfunding voor geiten