Recept voor een heerlijke vegan worteltaart met cashew crème - Bedrock
#nutrition - Sanne van Rooij

Recept voor een heerlijke vegan worteltaart met cashew crème

De allerlekkerste worteltaart ooit!

Sanne van Rooij is gek op lekker, gezond en vooral vegan eten. Ze is eigenaresse van Living te Green Life waar ze vegan recepten, reviews en hotspots deelt. Voor BEDROCK selecteert ze de lekkerste recepten die je nu meteen thuis kunt maken. Deze keer delen we een heerlijk recept voor worteltaart met cashew crème.

Ingrediënten worteltaart

 • 250 gram geraspte wortel (3 grote wortels)
 • 130 gram amandelmeel
 • 8 medjool dadels of 12 gewone dadels
 • 50 gram walnoten
 • 80 gram kokosrasp
 • 2 eetlepels kaneel
 • optioneel: 1 eetlepel kokosbloesemsuiker

Ingrediënten cashewnoten crème

 • 180 gram raw cashewnoten (geweekt)
 • 1 eetlepel citroensap
 • 1 eetlepel sinaasappelsap
 • 1 eetlepel gesmolten kokosolie
 • 3 medjool dadels

Bereidingswijze

Meng in je keukenmachine de amandelmeel samen met de dadels en de kokosrasp tot je een dikke pasta hebt. Voeg daarna de rest van de ingrediënten toe en mix nog 1 minuut. Smeer je bakblik in met een beetje kokosolie en schep de carrot cake mix erin, druk goed aan en zet deze vervolgens in de koelkast. Om de cashewnoten creme te maken, week je de cashewnoten eerst 2 uur. Giet het water na 2 uur weg en schep de noten in je keukenmachine. Voeg dan de overige ingrediënten toe en meng tot je een gladde crème hebt. Schep deze bovenop je carrot cake en zet het bakblik een half uurtje in de vriezer. Strooi er voor het opeten een beetje kokosbloesemsuiker en kaneel overheen en geniet!

img_6853

Meer van dit soort artikelen op je wall?
Like Bedrock!

Sanne van Rooij

Sanne van Rooij is gek op lekker, gezond en vooral vegan eten. Een ‘foodie’ of ‘health freak’? Ja... stiekem wel. 99% van haar vrije tijd is ze bezig met eten – koken, recepten bedenken, gezonde restaurants bezoeken of struinen over biologische markten. Sanne is eigenaresse van de website Living te Green Life. Hier vind je dagelijks lekkere vegan recepten, reviews en lees je over nieuwe hotspots.

Meer Bedrock

healthy recepten paasbrunch

5 healthy recepten voor een paasbrunch

Kliekjesdag recept: zo maak je van overgebleven risotto een smaakvolle burger

Alcoholvrije cocktails voor tijdens de feestdagen

Wat wij kunnen leren van de gezonde keuzes van topchef Donal Skehan

Nieuwe favoriet: kookprogramma van Sanne Vogel met eten dat goed is voor jezelf én voor de wereld

Juicy news: zo maak je binnen 5 minuten een heerlijke oranje smoothie

Zo word je grenzeloos gezond met tophockeyer Ellen Hoog