3 redenen waarom het oké is om een nachtbraker te zijn - Bedrock
#care - Josephine Kay

3 redenen waarom het oké is om een nachtbraker te zijn

Dit is waarom het niet erg is om laat naar bed te gaan

Gopal Vijayarghavan

Heb je moeite met vroeg naar bed gaan en ben je tot diep in de nacht nog wakker? Alhoewel het belangrijk is dat je voldoende slaap krijgt, zijn er ook genoeg voordelen van een nachtbraker zijn.

Een hoger IQ

Een onderzoeker aan de London School of Economics, Satoshi Kanazawa, vond een connectie tussen intelligentie en ‘andere’ gewoontes die afwijken van de norm. Als je je afzet van wat ‘normaal’ is (op tijd naar bed en op tijd opstaan), dan ben je evolutionair verder ontwikkeld. De conclusie van zijn onderzoek was dat slimmere kinderen eerder nachtbrakers worden, zowel doordeweeks en in het weekend.

Creatiever

Onderzoekers van de Universiteit van Milaan vonden dat night owls eerder problemen oplossen met creatieve ideeën. Volgens hoofdonderzoeker Marina Giampietro, zijn nachtbrakers waarschijnlijk creatiever omdat het ‘non-conventionele gedeelte onze mogelijkheid om creatieve alternatieven te vinden stimuleert.’

Langer alert

Volgens onderzoekers aan de Universiteit van Leuven, die de hersenactiviteit van nachtbrakers en vroege vogels observeerden meteen na het wakker worden, werd er minder activiteit gemeten bij vroege vogels naarmate de dag vorderde. 10,5 uur na het waken waren degenen die altijd vroeg opstonden minder alert en konden ze zich minder concentreren in vergelijking met degenen die laat naar bed gingen.

Slecht geslapen? Zo kom je de dag door.

Meer van dit soort artikelen op je wall?
Like Bedrock!

Meer Bedrock

Nachtmerries

Nachtmerries voorkomen? Probeer deze verschillende trucjes

Is er een verband tussen de biologische klok van vrouwen en slapeloosheid?

Waarom snurkt de één wel en de ander niet? (plus 4 tips!)

Tweetalig opgevoed: dan kun je onder andere beter multitasken

Hoe word je een lucide dromer en wat is het precies?

Een uitleg van waarom muziek je slimmer maakt

Tien gelukslessen om van 2017 écht een happy new year te maken