Eens wat anders: pecannotentarte-tatin met peer - Bedrock
#nutrition - Havermoutje

Eens wat anders: pecannotentarte-tatin met peer

Recept voor 6 personen

Havermoutje

Elke week delen we een verrassend recept uit het kookboek van Havermoutje. Deze week delen we een recept voor een tarte-tatin: een taart die je op zijn kop bakt en daarna omdraait. Traditioneel is het een appeltaart, maar je kunt hem met allerlei ingrediënten maken, zowel zoet als hartig. Wij zijn dol op deze versie met peer en pecannoten en zonder de gebruikelijke karamel.

Benodigheden

  • deegroller
  • lage taartvorm of ovenschaal met een diameter van 24 cm
  • platte taartschotel

Ingrediënten

  • 100 g amandelmeel
  • 200 g speltbloem + extra om te bestuiven
  • 100 g kokosbloesemsuiker
  • 225 ml kokosolie + extra om in te vetten
  • 1 ei
  • 3 peren
  • 1 tl citroenzeste
  • 50 g pecannoten

Zo maak je het

  1. Doe het amandelmeel, de speltbloem, kokosbloesemsuiker, kokosolie en het ei in een kom en kneed dit tot een mooi glad deeg.
  2. Snijd de peren in plakjes en verwijder de pitjes.
  3. Vet de taartvorm in met kokosolie en beleg de vorm met peer en strooi de citroenzeste eroverheen. Maak een rand van pecannoten door de nootjes tegen de zijkanten te leggen.
  4. Verwarm je oven voor op 175 °C.
  5. Rol het deeg met de deegroller uit op een bebloemd werkblad tot een ronde plak die net iets groter is dan de vorm. Bebloem de deegroller ook, anders blijft het deeg eraan plakken. Leg het deeg over de stukjes peer en stop hem aan de rand iets in. Druk alles even aan.
  6. Bak de taart circa 45 minuten in de voorverwarmde oven.
  7. Haal de taart uit de oven en laat hem 5 minuten rusten.
  8. Maak de rand zo nodig los met een mes. Leg een platte taartschotel op de tarte tatin en draai de taart in één keer om. Voilà, taart op z’n kop. Snijd in 6 stukken.

Meer van dit soort artikelen op je wall?
Like Bedrock!

Havermoutje

Pascalle Bonnier & Mathijs Kok delen sinds 2013 recepten met haver als basisingrediënt. Het doel is vooral inspireren en laten zien dat er oneindig veel mogelijkheden zijn met havermout. Begin 2015 kwam hun eerste kookboek 'Havermoutje' uit en inmiddels ligt ook het tweede boek 'Nootje' in de schappen.

Meer Bedrock

Kliekjesdag recept: zo maak je van overgebleven risotto een smaakvolle burger

Alcoholvrije cocktails voor tijdens de feestdagen

Wat wij kunnen leren van de gezonde keuzes van topchef Donal Skehan

Nieuwe favoriet: kookprogramma van Sanne Vogel met eten dat goed is voor jezelf én voor de wereld

Zo word je grenzeloos gezond met tophockeyer Ellen Hoog

Voor de koudere dagen: een heerlijk recept voor warme havermoutpap

Een recept voor een heerlijke vegan quiche