3 stappen die ervoor zorgen dat je voortaan minder onzeker door het leven gaat - Bedrock
#psychology - Monique van den Boomen

3 stappen die ervoor zorgen dat je voortaan minder onzeker door het leven gaat

Handige tips voor meer zelfverzekerdheid

Lizette Schaap

Gevoelens van onzekerheid kunnen je behoorlijk in de weg zitten. Ze ontstaan doordat oude wonden en onzekerheden opnieuw worden getriggerd. Hoe ga je hier mee om?

Merk dat je onzekerheid getriggerd is

Het is belangrijk om je eerst bewust te worden van je onzekere gevoelens. Je creëert zo afstand tussen jezelf en de pijn die je voelt. Wanneer je onzekerheid getriggerd wordt, worden je gedachten overspoeld met gevoelens. Door bewustwording kun je je gevoelens van een afstandje observeren. Er is iets gebeurd waardoor je je niet fijn voelt. Yes, it sucks, maar ga het niet over-analyseren. Het is misschien lastig om op deze manier naar gevoelens te kijken, maar het helpt je wel om het scherpe randje van de pijn af te halen.

Luister niet naar destructieve gedachten

Je gedachten vertellen je verhalen die ervoor zorgen dat je blijft vasthouden aan oude open wonden. Luister niet naar de verhalen die het stemmetje in je hoofd je probeert te vertellen. Dat stemmetje laat alles groter lijken dan dat het is. Als je voelt dat oude onzekerheden worden getriggerd, luister dan niet naar je destructieve gedachten. Zij zijn verantwoordelijk voor de onzekerheid. Ze zorgen er alleen maar voor dat je jezelf slechter gaat voelen. Soms zijn deze gedachten een van de grootste obstakels in je leven. Probeer je vast te houden aan het idee dat die destructieve gedachten je onzin proberen te verkopen. Luister er niet naar.

Voel medeleven met dit kwetsbare deel van jezelf

Je hoeft jezelf uiteraard niet ontzettend zielig te gaan vinden, maar voel een beetje mee met je kwetsbare zelf. Elke keer als er een onzekerheid om de hoek komt kijken, worden oude gevoelens getriggerd. Iedereen heeft hier last van: het laat alleen maar zien dat je een mens bent. Je moet je gevoelens dus niet veroordelen: ze zijn een onderdeel van je. Geef jezelf wat meer liefde, en je komt vanzelf dichter bij de beste versie van jezelf.

Onzekerheid-H-No-Credits

Meer van dit soort artikelen op je wall?
Like Bedrock!

Monique van den Boomen

Monique is bezig met haar master Communicatie- en Informatiewetenschappen aan de Vrije Universiteit Amsterdam en versterkt het team als tekststagiaire. Als ze niet aan het schrijven is, is ze in de keuken nieuwe recepten aan het uitproberen. En o ja, ooit wil ze nog een boek uitbrengen.

Meer Bedrock

spirituele ontwikkeling

Kick-start je spirituele ontwikkeling met deze drie handige tips

kwetsbaarheid

Waarom ik woon in kwetsbaarheid

relatie

De 6 signalen van een slechte relatie volgens een psycholoog

Heb je een down gevoel? Probeer deze dingen eens

Piekeraars opgelet, zo stap je uit een negatieve gedachtespiraal (volgens onderzoek)

Niets is zeker: en dat is geweldig

Waarom pushen we onszelf (fysiek gezien)? Een sportpsycholoog legt uit