Waarom zestien uur vliegen als je ook zestien minuten kunt fietsen om tot jezelf te komen? – Bedrock
#psychology - Ilse Beekhof

Waarom zestien uur vliegen als je ook zestien minuten kunt fietsen om tot jezelf te komen?

Een interview met de eigenaren van The Conscious Club

Imke Ligthart

Vrijdag opende The Conscious Club haar deuren in Amsterdam: dit is het eerste openbare klimaatneutrale grachtenpand. Een plek om samen te komen voor een lesje meditatie of thaiboksen, een bak havermout of bananenbrood, maar ook voor een lezing over duurzaam bouwen. BEDROCK sprak met eigenaren Elizabeth en Charon.

The Conscious Club. Wat doen we daar?

“Opladen. De tijd nemen voor jezelf. Op een manier die bij je past. Voor de een is dat even met de ogen dicht tijdens een meditatieles, de ander gaat los met thaiboksen. Voor weer een ander is het misschien genoeg om gewoon een tijdje in ons pand door te brengen.”

Inspiratie opslurpen?

“The Conscious Club is een interactieve showcase. Alles wat wij met dit pand hebben gedaan, delen we met je. Niet alleen tijdens de lessen of lezingen. Door het hele gebouw kom je in aanraking met onze duurzame keuzes. Dan vertellen we je bijvoorbeeld over onze zonneboiler. Je ontdekt wat zo’n aanpassing jou persoonlijk oplevert, maar ook wat we er met z’n allen aan hebben.”

Een soort DIY voor klimaatneutraal bouwen.

“Ja. We laten je innovatieve duurzame oplossingen zien, maar tonen je ook de mogelijkheden van hergebruik. Zo zijn onze tafels gemaakt van driehonderd jaar oude vloerdelen uit de Westertoren.”

Jullie weten waar alles vandaan komt?

“En van wie. We kennen onze makers en willen zakendoen zonder tien boeven ertussenin.”

Van kleed tot koffie. Alles is a-okay?

“Onze koffie komt van een lokaal bioboertje uit Chiang Mai, Thailand. Een tip van onze partner en importeur This Side Up! Nu is Thailand niet echt een koffieland, maar deze boer verbouwt eersteklas bonen. En wij zijn de eersten in Nederland die deze koffie schenken. Daarvoor werken we samen met Lot Sixty One Coffee Roasters. De bonen branden ze dus hier om de hoek.”

Naast de koffie vindt ook The Conscious Club haar oorsprong in Thailand.

“Klopt, we komen allebei al jaren op Koh Phangan, daar hebben we elkaar ontmoet. We ontdekten dat wat in Thailand heel normaal is, aandacht voor persoonlijke groei, in de stad nog niet zo vanzelfsprekend is.”

Daarom vliegen we toch en masse naar Azië toe?

“Gek toch, dat we zestien uur moeten vliegen om een beetje tot onszelf te komen? Vanaf vrijdag is het gelukkig nog maar zestien minuten fietsen. Met The Conscious Club hopen we een oplaadpunt in de drukte van alledag te creëren.

Je vindt The Conscious Club op de Lauriergracht 142 in Amsterdam.

Meer van dit soort artikelen op je wall?
Like Bedrock!

Meer Bedrock

De NASA bevestigt: 2016 is het warmste jaar aller tijden

De VN heeft 2017 omgedoopt tot het internationale jaar van duurzaam toerisme

Een vakantie in het verschiet? Binnenkort kun je zien hoe duurzaam (of niet) jouw reis is

Goed nieuws: in de Rotterdamse haven zijn ze gestart met het filteren van plastic uit water

Waarom ik 40 dagen niks meer eet dat met dieren te maken heeft

Gespot door de redactie: een healthy brunch en een magische running experience

In je eigen voedsel voorzien? Neem een boer in loondienst