Op deze manier maak je designerkleding van duurzame merken zelf thuis - Bedrock
#sustainability - Holly Syrett

Op deze manier maak je designerkleding van duurzame merken zelf thuis

#imademyclothes

Martijn van Strien

Samen werken aan een eerlijke modetoekomst is één van de doelen van Post Couture Collective-oprichter Martijn van Strien. Ter gelegenheid van Fashion Revolution Week biedt hij via Post Couture al zijn moderne ontwerpen gratis aan.

Het enige wat je hoeft te doen is een ontwerp naar keuze te downloaden, je gewenste materiaal te kiezen (bijvoorbeeld recycled PET), en dan bij je lokale Makers’ Space laten snijden met een lasercutter. Vervolgens zelf in elkaar steken (naaikennis niet nodig) en klaar!

Van Strien werkt open-source en streeft middels slimme technieken het makkelijk te maken voor eindgebruikers om zelf kleding te maken. Om die reden heeft hij #imademyclothes geïntroduceerd en roept hij iedereen op om deel te nemen aan de Open Source Fashion Revolution.

Martijn en strien
Martijn van Strien

Natalie de Koning

Een andere Nederlandse ontwerper die je stimuleert om je eigen kleding te maken is Natalie de Koning. Zij verkoopt haar collectie Pulp bestaande uit ‘do-it-yourself’ pakketten via Twol124. Je kiest je maat en kleur en krijgt vervolgens een pakketje met een eenvoudige handleiding hoe je (ook zonder naailes) het kledingstuk in elkaar haakt volgens een ‘boezelbrei’ techniek dat van de klederdracht afstamt. De materialen van De Koning zijn ‘Pulp Fabrics’ – hoogwaardig en modieuze restmaterialen herwonnen uit de Nederlandse textielindustrie. De Koning streeft de emotionele waarde van kleding te vergroten door gebruikers zelf meer te betrekken bij het proces. Zo geeft zij zelf ook regelmatig naailessen en workshops.

NathaliedeKoning
Nathalie de Koning

Lisa Konno

D.I.Y. ontwerper nummer drie is Lisa Konno. Afgelopen januari stond ze voor de tweede keer op Amsterdam Fashion Week en ze is onlangs genomineerd voor de duurzame jonge top 100 lijst. Eerder maakte ze een bijzondere collectie met Afrikaanse materialen voor Afriek. Het patroon van een shirt uit haar meest recente collectie ‘Yours Truly’ is op haar website voor twintig euro verkrijgbaar. Enige naaiervaring is hierbij vereist.

Drie goede redenen om dit jaar als maker deel te nemen aan Fashion Revolution Day (18 – 24 april) .

Meer van dit soort artikelen op je wall?
Like Bedrock!

Meer Bedrock

Gespot door de redactie: hippe taarten, muzikale concerten en een eco-retreat

Gespot door de redactie: hulpmiddelen om je goede voornemens écht vol te houden

Holly Syrett (29) wil bijdragen aan vernieuwing en verduurzaming in de modewereld

Oprichter van modemerk People Tree Safia Minney is gepassioneerd over duurzame mode

Welke merken tekenen in juli voor schone kleding?

Modeontwerper Lisa Konno legt uit waarom we allemaal voor duurzame mode zouden moeten kiezen

Maak kans op een Lizzy dress van het duurzame merk People’s Avenue