10 adembenemende reiservaringen voor op je bucketlist - Bedrock
#travel - Monique van den Boomen

10 adembenemende reiservaringen voor op je bucketlist

Quit your job and travel the world...

Joshua Earle

Er staan nog zoveel dingen op je bucketlist en er komen steeds nieuwe dingen bij. BEDROCK geeft je 10 reiservaringen om nu meteen toe te voegen aan die steeds groter wordende lijst.

2d3cd70dd503b348fe916c961de89544

Loop over het water in Salar de Uyuni, Bolivia

De zoutvlaktes van Salar de Uyuni waren ooit een grote zee. Nu is het ‘s werelds grootste zoutvlakte. Het landschap zorgt ervoor dat het net lijkt alsof je over water loopt wat voor bijzondere foto’s zorgt.

ha-long-bay

Neem een cruise in de Ha Long Bay, Vietnam

De Ha Long Bay in de Golf van Tonkin staat op de Werelderfgoedlijst van Unesco en dat is niet heel gek… Het uitzicht van torenhoge stenen bergen en het heldere water zijn adembenemend om te zien. In de baai bevinden zich maar liefst 1.600 eilandjes met mooie regenwouden. De meeste eilanden zijn onbewoond. Je kunt de bergen beklimmen, gaan duiken in het heldere water of gewoon genieten van het prachtige uitzicht.

Sagano.Bamboo.Forest.original.1514
Y. Ganden
Loop door het Sagano Bamboo Forest in Japan

Het bamboebos bevindt zich aan de rand van de stad Kyoto in Japan. Het is een van de mooiste natuurgebieden in Japan. De wind zocht ervoor dat de bamboetakken langzaam op een neer waaien en vreemd kraken als ze tegen elkaar aankomen.

Schommelen aan ‘het einde van de wereld’ in Ecuador

Reis af naar Baños de Agua Santa om te schommelen aan het einde van de wereld. De schommel is bevestigd aan het oude La Casa del Arbol – Spaans voor ‘De Boomhut’ – en bevindt zich op 2.600 kilometer hoogte. Het geeft je een prachtig uitzicht, als je durft tenminste…

Loop door de Plitvice Lakes in Kroatië

Het stromende water in het Plitvice Lakes National Park heeft ervoor gezorgd dat er prachtige meren, grotten en watervallen zijn ontstaan. In de bossen in het park leven beren, wolven en zeldzame vogelsoorten. Sinds 2000 staat het park op de Werelderfgoedlijst van Unesco.

large

Vliegen in een ballon in Cappadocia, Turkije

Het uitzicht is adembenemend als je in een heteluchtballon over het rotsenlandschap van Cappadocia vliegt. In het landschap vind je zogenaamde aardpiramides die op een natuurlijke manier door erosie zijn ontstaan. Wauw!

wildebeest-oct-27

Ga op safari tijdens de migratie van het wildleven in Afrika

De migratie van het wildleven van het Serengeti National Park in Tanzania naar het Maasai Mara National Reserve in Kenia is een van de meest bijzondere dingen om te zien. Het is de grootste migratie van de wereld met meer dan een miljoen wildebeesten, 500.000 gazellen en 200.000 zebra’s.

burma-yangon-shwedagon-pagoda.adapt.768.1

Bewonder de Shwedagon Pagoda in Rangoon, Birma

De Shwedagon Pagoda is de meest heilige boeddhistische pagode en werd zo’n 2.600 jaar geleden gebouwd. De tempel is compleet omhuld met goud en aan de top van de pagode bevinden zich duizenden diamanten en robijnen. Prachtig om te zien!

Why-Nicaragua_Volcano-Boarding

Probeer vulcano boarding in Leon, Nicaragua

Ben jij een avonturier? Dan zou je vulcano boarding eens kunnen proberen. De beste plek hiervoor is op een actieve vulkaan in Leon. Met een houten slee ga je langs de steile helling omlaag. Je kunt ervoor kiezen om te gaan liggen of te staan alsof je aan het snowboarden bent.

070411-mojave-preserve-desert-milky-way-night-1477-795-2
Chris Pritchard
Kijk naar de sterren in de woestijn van Californië

Er zijn maar weinig plaatsen waar je zo goed van de sterrenhemel kunt genieten als in de woestijn in Californië. Je kunt er door het warme weer kamperen en ‘s nachts naast je tentje kijken naar de sterren. Prachtig!

Meer van dit soort artikelen op je wall?
Like Bedrock!

Monique van den Boomen

Monique is bezig met haar master Communicatie- en Informatiewetenschappen aan de Vrije Universiteit Amsterdam en versterkt het team als tekststagiaire. Als ze niet aan het schrijven is, is ze in de keuken nieuwe recepten aan het uitproberen. En o ja, ooit wil ze nog een boek uitbrengen.

Meer Bedrock

De vier mooiste en groenste plekken van Kaapstad en omstreken

Vrede hebben met het allemaal ‘even niet’ weten, hoe doe je dat?

thuis

Hoe thuis net zo ‘vrij’ te leven als elders (op reis)

De lessen die Nederlanders van Australiërs kunnen leren (als heb vertrouwen in het positieve)

Deze bedrijven verzetten zich tegen het inreisverbod van Trump

Alles achterlaten en fulltime reizen in een busje: zo doe je dat

De VN heeft 2017 omgedoopt tot het internationale jaar van duurzaam toerisme