Zo kun je zelf plastic afval transformeren in nieuwe dingen - Bedrock
#sustainability - Monique van den Boomen

Zo kun je zelf plastic afval transformeren in nieuwe dingen

Met het project 'Precious Plastic' helpt Dave Hakkens mensen om zelf een recyclemachine te maken

Ken je de phoneblocks nog? De ontwerper, Dave Hakkens, heeft nu een nieuw project: Precious Plastic. Met dit project wil Dave mensen, overal ter wereld, de kans geven om plastic afval te transformeren in nieuwe dingen.

Ons milieu ligt vol met grote hoeveelheden plastic afval. De verwachting is zelfs dat we in 2050 meer plastic dan vissen in de oceanen zullen hebben. Met Precious Plastic denkt Dave de oplossing te hebben om de grote hoeveelheid plastic afval die wij produceren te recyclen.

Het project bestaat uit een serie machines die plastic afval verwerken tot nieuw materiaal waarmee vervolgens weer nieuwe producten kunnen worden gemaakt. De machines zijn gemaakt met eenvoudig gereedschap en materialen. De bouwtekeningen en instructievideo’s zullen online verschijnen en zijn gratis toegankelijk, zodat iedereen in principe een eigen recyclemachine kan maken. Zodra mensen de machine hebben gebouwd, kunnen ze zelf experimenteren met het maken van nieuwe producten van hun eigen plastic afval.

De recyclemachines maken het mogelijk om verschillende producten te maken, denk aan lampen, potten of vazen. Met het plastic afval kan daarnaast ook materiaal gemaakt worden om te gebruiken in 3D-printers. Met het project kan iedereen zijn of haar steentje bijdragen aan een schoner milieu.

Meer van dit soort artikelen op je wall?
Like Bedrock!

Meer Bedrock

knuffels

Gespot door de redactie: knuffels die kinderen leren over plastic in de oceaan

oceanen zijn vervuild

Oceanen zijn vervuild, en deze kaart laat precies zien waar

Hoe gezond is Amsterdam

Hoe gezond is Amsterdam? (alle duurzame feiten op een rij)

oplaad weekend

Gespot door de redactie: een oplaad weekend en yoga bij hoge temperaturen

Een designhuis volledig gemaakt van sloopafval: help je mee?

Gespot door de redactie: unieke denim jasjes en een festival met als thema werk

Goed nieuws: in de Rotterdamse haven zijn ze gestart met het filteren van plastic uit water