Een heerlijk recept voor Egyptische rode linzensoep met prei & courgette - Bedrock
#nutrition - SLA

Een heerlijk recept voor Egyptische rode linzensoep met prei & courgette

4 porties als maaltijdsoep, 8 pories als voorgerecht

Wij Zijn Kees voor SLA

SLA deelt een aantal van de populaire recepten uit hun kookboek met BEDROCK. Met dit weekendrecept heb je alvast genoeg soep voor de rest van de week en het heeft maar 45 minuten bereidingstijd. Groen, makkelijk, gezond en bovenal super lekker.

Ingrediënten

 • 2 uien
 • 1 teentje knoflook
 • 1⁄4 rode peper
 • 3 stengels bleekselderij
 • 1⁄2 prei
 • 2 el olie
 • 4 el ras el hanout
 • 2 el komijnzaad
 • 400 g tomaten uit blik
 • 1 l heet water
 • 1 el groentebouillonpoeder
 • 400 g gedroogde rode linzen
 • 200 g courgette
 • 2 el citroensap
 • 1 snufje versgemalen peper
 • 1 snuf zeezout
 • 1 bosje koriander, gehakt
 • 1 handje pompoenpitten, geroosterd

Ik maak deze soep graag in een grote pan, zodat ik er lekker veel van heb. Het lijkt wel of hij de dag nadat je hem bereid hebt alleen maar lekkerder wordt. Hij is supervullend, gezond en verwarmend en ideaal voor koude dagen.

Snipper de uien en snijd de knoflook en rode peper in stukjes. Snijd nu de bleekselderij en prei in plakjes van ongeveer 1⁄2 cm dikte. Verhit (kokos) olie in een grote soeppan en fruit hier vervolgens uien, knoflook, bleekselderij, prei, rode peper, ras el hanout en komijnzaad in op middelhoog vuur.Voeg na 8 minuten de tomaten uit blik, een liter water en 1 el groentebouillon toe en breng dit aan de kook. Zet het vuur laag en laat de soep 10 minuten sudderen. Zet het vuur nu weer hoog en voeg de rode linzen aan de soep toe. Deze zijn na ongeveer 15 minuten gaar, maar test het altijd even.

Snijd de courgette in kleine blokjes van gelijke grootte en voeg deze aan de soep toe als de linzen zacht zijn. Laat de soep nu nog 5 minuten op laag vuur staan en maak hem dan op smaak met citroensap, versgemalen peper en zeezout. Serveer hem met wat gehakte koriander en geroosterde pompoenpitten.

Recept uit het kookboek van SLA, geschreven door Ida de Haart.

SLA-Cover-Tumb

Meer van dit soort artikelen op je wall?
Like Bedrock!

Meer Bedrock

5 makkelijke recepten voor heerlijk en gezond water (zo kom je wel aan die 2 liter)

gebouwen

Gebouwen moeten gezonder (en niet alleen duurzamer)

Kliekjesdag recept: zo maak je van overgebleven risotto een smaakvolle burger

Waarom ik stopte met mijn koffie-detox (het is minder ongezond dan veel mensen denken)

Hoe ik ziek werd van een sapkuur en nu alleen maar detox met eten

Gespot door de redactie: hulpmiddelen om je goede voornemens écht vol te houden

De Amethist bowl: een originele variant op de populaire acai bowl