Zo gebruik je de wet van aantrekkingskracht voor meer positiviteit in je leven - Bedrock
#psychology - Monique van den Boomen

Zo gebruik je de wet van aantrekkingskracht voor meer positiviteit in je leven

De invloed van je gedachtes en overtuigingen

Julian Stips

Gedachtes en overtuigingen bepalen hoe jij de wereld om je heen ziet, maar ook hoe ‘de wereld’ jou ziet. Onze gedachten werken als het ware magnetisch. Dit wordt de wet van de aantrekkingskracht genoemd. Deze eeuwenoude wet is toepasbaar op alle vlakken in je leven: van de liefde tot je carrière. Wil je de wet in je voordeel laten werken? Gebruik dan deze vier tips.

Laat alle negativiteit varen

Wanneer je gedachtes en gevoelens negatief zijn, zul je ook alleen maar negatieve dingen zien en ondergaan. Om plaats te maken voor positieve energie, dien je dus eerst alle negativiteit uit je leven te bannen. Wat heeft deze negatieve gevoelens getriggerd? Ga op zoek naar deze negatieve overtuigingen, neem afscheid en kijk er vervolgens niet meer naar om.

Stel jezelf dankbaar op

Schrijf op waar je allemaal dankbaar voor bent in je leven. Wat heb je allemaal al bereikt? Welke dingen zijn er allemaal al op je pad gekomen? Voel je dankbaar en houd deze dankbaarheid vast. Je zult meer bereiken als je waardeert wat je al hebt, dan wanneer je leeft in ontevredenheid. Het gras aan de andere kant is niet altijd groener.

Vergroot je aantrekkingskracht door een positieve mindset

De wereld spiegelt waar jij in gelooft. Zijn je gedachten en gevoelens positief, dan zul je positieve ervaringen aantrekken. Met een positieve mindset straal je positieve energie uit en trek je mensen en dingen aan die hier gelijk aan zijn.

Stel jezelf doelen in je leven

Als je nadenkt over wat je doelen zijn in je leven, zet je deze wet al in werking. Dit komt doordat je datgene in je leven aantrekt waar je onbewust of bewust je aandacht, energie en focus op richt. Voel je angst en twijfels, dan zul je datgene wat je wilt hebben, afstoten. Voel je een sterk verlangen en geloof je in jezelf, dan zul je het juist aantrekken.

Meer van dit soort artikelen op je wall?
Like Bedrock!

Monique van den Boomen

Monique is bezig met haar master Communicatie- en Informatiewetenschappen aan de Vrije Universiteit Amsterdam en versterkt het team als tekststagiaire. Als ze niet aan het schrijven is, is ze in de keuken nieuwe recepten aan het uitproberen. En o ja, ooit wil ze nog een boek uitbrengen.

Meer Bedrock

mannen met een baard

Mannen met een baard: aantrekkelijk of niet? Hier is onderzoek naar gedaan…

veranderen

Kan ‘positive thinking’ je leven compléét veranderen? (deel 2)

stop met zeuren

Stop met zeuren (5 tekenen dat je te veel klaagt)

apple

Apple wil zijn producten volledig van gerecycled materiaal gaan maken

beter omgaan met emoties

Beter omgaan met emoties? Behandel ze alsof het kinderen zijn

dealen met kritiek

6 effectieve manieren om te dealen met kritiek

zelfdiscipline

Ontbreekt het je aan zelfdiscipline? Volg dit stappenplan