Dit is het geheim van verlangen in een langetermijnrelatie – Bedrock
#mind - Monique van den Boomen

Dit is het geheim van verlangen in een langetermijnrelatie

Hoe verzoen je twee tegenstrijdige behoeftes?

We verlangen allemaal naar een goede relatie die ook spannend blijft op de langetermijn. Maar hoe komt het dat de goede en toegewijde seks op den duur verdwijnt? Relatietherapeut Esther Perel vertelt je in haar TED Talk alles over verlangen in een langetermijnrelatie.

Hoe krijgen we een ‘huwelijk met passie’? Hoe maken we verlangen duurzaam en waarom is dat zo moeilijk? Volgens Esther is er een paradox tussen liefde en verlangen; de ingrediënten die liefde voeden, zijn soms juist de ingrediënten die verlangen verstrikken.

Goede en toegewijde seks bestaat uit twee tegenstrijdige, maar fundamentele menselijke behoeftes: onze behoefte aan veiligheid en zekerheid en onze behoefte aan spanning en avontuur. In een relatie dien je deze twee tegenstrijdige behoeften met elkaar te verzoenen. Het maakt het zo lastig omdat deze twee behoeftes met elkaar botsen. Veel koppels weten hierdoor niet hoe ze de passie kunnen behouden in een langere relatie.

Esther geeft je in haar TED Talk tips over hoe je de behoefte aan veiligheid en de behoefte aan spanning het beste samen kunt brengen. Bekijk de video hierboven en doe vanavond op tijd de gordijntjes dicht…

Meer van dit soort artikelen op je wall?
Like Bedrock!

Meer Bedrock

Seksfantasieën: waar fantaseren we het meest over?

Zijn mannen grappiger dan vrouwen? Het verlossende antwoord

Nog steeds geen relatie? Er zwemmen misschien wel te veel vissen in de zee…

Waarom millennials ‘de ware’ niet kunnen vinden

Een brief aan mijn ex: ik had je eerder moeten laten gaan

Plekken van liefde die jij en je geliefde eens moeten bezoeken

Zo verbreek je een ongezonde vriendschap